Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

B.B.

16. 05. 2022. 15:43   >>  15:42

MINISTARSTVO EKOLOGIJE

Uz pomoć Fondacije Petrović Njegoš inovacije u oblasti upravljanja otpadom

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović razgovarala je danas sa princom Nikolom Petrovićem Njegošem o budućem radu i zajedničkom angažmanu na projektima putem kojih bi se očuvala životna sredina i promovisala prirodna bogatstva Crne Gore.

Princ Nikola Petrović Njegoš je ministarku upoznao sa projektom "EKOMED 2021" Fondacije Petrović Njegoš, kojim se planiraju tehnološke inovacije u oblasti energije i upravljanja otpadom sa ciljem očuvanja životne okoline u Crnoj Gori, a posebno prirodnih zona na crnogorskoj obali.

“Zelena agenda jedan je od stubova na kojima će počivati rad ovog Ministarstva u narednom periodu, sa posebnim fokusom na klimatske promjene kao jednim od veoma važnih mjerila u Poglavlju 27”, saopštila je ministarka Novaković Đurović. 

U saopštenju Ministarstva se dodaje, da smo Ustavom definisani kao ekološka država, pa ta odrednica bi trebalo da posluži kao lična karta Crne Gore.

"Učinićemo sve u našoj moći da to i postane naš najpoznatiji brend”, izjavila je Novaković Đurović.

Ministarka se usaglasila da je ogroman izazov u oblasti upravljanja otpadom, stoga je svaki novi projekat i više nego dobrodošao, kao i saradnja sa institucijama, organizacijama i pojedincima. Upoznala je princa Petrovića da se priprema Zakon o upravljanju otpadom koji će donijeti nova rješenja, posebno u pogledu kontrole i kaznene politike. 

Novaković Đurović i princ Nikola Petrović usaglasili su se da bi podršku i saradnju trebalo institucionalizovati kroz poseban pisani sporazum.
 
Sastanku je prisustvovao v.d.generalni direktor Direktorata za EU integracije, međunarodnu saradnju i klimatske promjene Ljubiša Pavićević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније