Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 09. 2015. 18:38 >> 18:26

POTPISAN UGOVOR

Koncesija na izvorišta Veliki Maljen

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović i vlasnik preduzeća Ekoper Ljubo Perišić potpisali su Ugovor o koncesiji na dio voda sa izvorišta Veliki Maljen u Gornjoj Bukovici u količini od pet litara u sekundi.

Iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoj saopšteno je da je dobijanjem koncesije na izvorište Veliki Maljen, Fabrika vode Diva dobila je mogućnost da poveća proizvodnju i da su stvoreni uslovi za otvaranje 25 radnih mjesta i povećanje izvoza na tržišta regiona, Bliskog Istoka i Evropske unije.

Ivanović je rekao da je zadovoljan što se radna mjesta odnose na sjever Crne Gore.

"Drago mi je da su 25 radnih mjesta vezana jednu od manje razvijenih opština. Na taj način Vlada, odnosno Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pokazuju na konkretnom primjeru svoju opredijeljenost da se ojačaju proizvodni i prerađivački kapaciteti na sjeveru”, kazao je Ivanović.

On je dodao da kompaniju koja stoji iza imena "Diva" smatra uglednim investitorom koji već ima razrađene kapacitete za flaširanje vode.

Korišćenjem novog vodoizvorišta, kako je kazao, ti kapaciteti biće prošireni. „Time se stvara mogućnost većeg izvoza ne samo ka susjednim zemljama, već i zemalja Bliskog Istoka i EU”, kazao je Ivanović.

Fabrika trenutno koristi vodu sa izvorišta Gusarevci, ali zbog pada nivoa vode tokom sušnih godina, kao i ugovorenih poslova koji traže proširenje proizvodnje, bilo je potrebno da se obezbijedi nova količina vode.

Perišić je ocijenio da potpisivanje ugovora za vodoizvorište Veliki Maljen, koje se nalazi blizu fabrike, predstavlja značajan stimulans.

On se zahvalio Vladi Crne Gore, posebno Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja na adekvatnom podsticaju za ostvarenje poslovnih planova, a posebno onih koji se odnose na izvoz.

„Novo zapošljavanje znači i nama ali i stanovnicima šavničke opštine, i uopšte sjevera. Sada imamo 20 radnika, ali će se otvoriti prostor za još 25, što je za veoma značajno za Šavnika”, kazao je Perišić.

On je saopštio da su određene količine vode već plasirane na tržište Iraka, Republike Srpske i Srbije, kao i da je potpisan ugovor oko izvoza vode na tržište EU.

„Otvorili smo predstavništvo u Budimpešti koje će do kraja godine početi sa plasmanom vode na tržište EU. U proceduri je izdavanje sertifikata”, kazao je Perišić, dodajući da je, osim izvanrednog kvaliteta, za plasman vode, presudan i dobar marketing.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније