Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business/RTCG [ Objavio: O.Z. ]

21. 12. 2016. 16:11 >> 19:51

'OT LOGISTICS' DOSTAVIO

Jedna ponuda za akcije Luke Bar

Poljska kompanija OT Logistics jedina je dostavila ponudu na tender za prodaju 30 odsto akcija Luke Bar, vrijednu 7,1 milion eura.

Tenderska komisija je, kako su saopštili njeni predstavnici, danas otvorila jedinu ponudu dostavljenu na tender za privatizaciju Luke Bar, prodajom 30 odsto akcija uz mogućnost sticanja dodatnog paketa dionica, ukoliko kupac ispuni zadate indikatore uspjeha.

Kompanija OT Logistics je ponudila i realizaciju trogodišnjeg investicionog programa koji uključuje hidrološke radove na gatu Volujica i izgradnju novih silosa, prijem vagona i postrojenja za brodski utovar u ukupnom iznosu od 17,1 milion eura.

"Biznis planom je predviđeno značajno povećanje obima pretovara tereta u Luci Bar, u prvoj godini već 70 odsto, a nakon tri godine za približno tri puta uz istovremeno pozicioniranje Luke na novim međunarodnim tržištima, posebno na području centralnoevropskog i sjeverno-južnog i koridora Bliski/Daleki istok", navodi se u saopštenju Tenderske komisije.

Ponuđač je, kako su kazali, ponudio da preuzme obavezu da u naredne tri godine zadrži postojeći broj od 412 zaposlenih uz obavezu poštovanja Opšteg, Granskog i Kolektivnog ugovora.

Tenderska komisija će u saradnji sa izabranim savjetnikom i u skladu sa definisanom procedurom, u prvoj fazi evaluacije ponude, obaviti ocjenu formalne ispravnosti, kvalifikovanosti ponuđača i ispunjenosti zahtijevanih uslova utvrđenih u javnom pozivu i tenderskim pravilima.

Tendersku dokumentaciju za Luku Bar u predviđenom roku otkupile su, pored poljske firme OT Logistics, i Abu Dabi Ports iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Silos Granari della Sicilia, kao i turski Global Ports holdings, sadašnji vlasnik barske kompanije Port of Adria.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte raspisao je 19. oktobra javni poziv za učešće na tenderu za privatizaciju Luke Bar, putem prodaje akcija.

Predmet tendera je prodaja 17,03 miliona dionica Luke Bar, odnosno 30 odsto akcijskog kapitala koji se nalazi u vlasništvu Vlade, uz obavezu kupca da predloži i realizuje obavezni investicioni program.

Vladimir Obradović iz Sindikata Luke Bar kaže da je radnicima najvažnije da je Kolektivni ugovor ušao u dokumentaciju i da važi naredne tri godine ko god bio vlasnik.

 

OT Logistics - najveći lučki operater u Poljskoj

OT Logistics (OTL) je međunarodna kompanija, listirana na Varšavskoj berzi, koja posluje na preko 10 lokacija širom Evrope, ostvarujući godišnji promet od preko 175 miliona eura.

Kao rezultat 70-godišnje tradicije u poslovanju, OTL je postao najveći lučki operater u Poljskoj i jedan od najvećih lučkih operatera na Baltičkom moru za suve rasute terete i generalne terete. Pored toga, OTL je najveća kompanija u oblasti riječnog transporta u centralnoj i istočnoj Njemačkoj i Poljskoj, čiji su glavni klijenti velike multinacionalne kompanije poput US Steel Corporation, Arcelor Mittal, Polish Koks S.A., Weglokoks/Vattenfall Berlin, Glencore i Bunge-a.

Prema informacijama sa sajta OT Logistics-a, ova kompanija upravlja pomorskom lukom u Svinoujšću, najvećom pomorskom trgovačkom lukom na zapadnoj obali Poljske, pomorskim lukama u Gdinji i u Kolobrzegu, kao i riječnim lukama u Vroclavu i Opoleu.

Pored iskustva u lučkom i riječnom biznisu, OTL je prepoznat kao međunarodni operater sa dugogodišnjim iskustvom u željezničkom teretnom saobraćaju širom Evrope (specijalizovan je za prevoz uglja, goriva i derivata za OTL luke u Svinoujšću, Gdinji i Rijeci).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније