Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

05. 06. 2017. 22:19 >> 21:52

GRADSKA LUKA

HN: Plovila 26 odsto više

U Agenciji za gazdovanje gradskom lukom Herceg Novi u prvih pet mjeseci uplovilo je 241 vozilo, što je 26 odsto više u odnosu na prošlu godinu.


Direktor Agencije Vladimir Zloković, kazao je da su prednjačile jedrilice sa stranim gostima, a zatim turističko-izletnički brodovi, prenosi Radio Jadran. 

"U odnosu na isti period prošle godine, ove je uvećan broj plovila 26 odsto. Rast je i u prihodima za taj period, pa je uvećanje blizu 30 odsto u odnosu na prošlu godinu", rekao je Zloković. 

Ovogodišnji prihodi su za prvih pet mjeseci najveći od osnivanja Agencije za gazdovanje gradskom lukom Herceg Novi i prelaze 15 odsto dosadašnji najbolji učinak za taj period.

Cjenovnik usluga, kako je dodao, nije pretrpio nikakve korekcije.

Nautička sezona u Gradskoj luci Škver je počela regatom EST 105 LIBERA 2017 na relaciji Bari-Herceg Novi, od 28. aprila do 1. maja, kao i Južnojadranskom regatom 1. maja na relaciji Bar-Herceg Novi.

U Gradskoj luci su, vodeći se upitima za korišćenje veza, kao i ugovorenim uslugama optimisti da će ovo biti najbolja poslovna godina Agencije.

"Tome u prilog ide i manifestacija The Yacht Week koja će se organizovati u Gradskoj luci Herceg Novi od 6. avgusta i 13. avgusta. Najavljen je dolazak 64 plovila sa blizu 500 stranih učesnika od kojih su gotovo svi mlađi od 30 godina. Sigurni smo da će pored Agencije, cijeli grad osjetiti korist od ovog događaja koji će biti prava promocija Herceg Novog i Crne Gore kao nautičke i turističke destinacije", najavio je Zloković.

Posredstvom Agencije za gazdovanje gradskom lukom Herceg Novi u taj projekat je uključen i JUK Herceg fest, pa je nautičarima obezbijeđen adekvatan prostor za zabavni program na tvrđavi Forte mare. Ovo je prva godina kako se The Yacht Week održava u Herceg Novom, a u planu za narednu godinu je povećanje broja dolazaka.

Inače, veliki turističko-izletnički brodovi u Herceg Novi dnevno dovode i po 200 turista.

Prema riječima Zlokovića, Agencija stalno unapređuje saradnju sa svim agencijama iz okruženja koje se bave nautičkim turizmom i to je svakako jedan od razloga boljih rezultata.

"Pozicija Gradske luke u centru grada i ljepota Herceg Novog su sigurno velike prednosti koje se moraju iskoristiti u konkurenciji sa velikim marinama u okruženju koje već postoje ili će uskoro biti izgrađene", tvrdi Zloković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније