Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B. [ Mina Business ]

26. 09. 2017. 13:20 >> 12:54

MONSTAT

Rast industrijske proizvodnje

Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u avgustu je porasla 3,4 odsto u odnosu na jul, pokazuju podaci Monstata.

“U odnosu na avgust prošle godine proizvodnja je povećana u sektoru vađenje ruda i kamena 98,4 odsto, dok je smanjena u sektorima prerađivačka industrija 1,8 odsto i snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 8,9 odsto”, navodi se u saopštenju Monstata.

U prvih osam mjeseci ove godine, u odnosu na isti prošlogodišnji period, sektor vađenje ruda i kamena zabilježio je rast proizvodnje 124,7 odsto, dok su dva sektora zabilježili pad proizvodnje prerađivačka industrija 4,7 odsto i snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 28,5 odsto.

Indeks prometa u industriji u Crnoj Gori u avgustu bilježi rast u odnosu na isti mjesec prošle godine 8,1 odsto i u odnosu na prosječni promet iz prošle godine 34 odsto.

“Za prvih osam mjeseci ove godine, u poređenju sa istim periodom prošle, sektor vađenje ruda i kamena zabilježio je rast prometa 85,6 odsto i sektor prerađivačka industrija 3,8 odsto”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније