Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: M.L.B. [ Mina ]

17. 11. 2017. 14:52 >> 14:23

PLAĆENO OSIGURANJE

Povoljni Erste krediti za penzionere

Erste banka ponudila je penzionerima novu vrstu kredita sa plaćenom polisom osiguranja tokom cijelog perioda otplate, u povećanom iznosu do 20 hiljada eura, sa rokom otplate do deset godina i uz niže kamatne stope.

Direktor Sektora stanovništva u Erste banci, Relja Đurović, kazao je da kamatna stopa za kredite u iznosu od 15 hiljada do 20 hiljada eura iznosi 7,99 odsto, a 8,49 odsto za niže od 15 hiljada eura.

"Ova nova vrsta gotovinskog kredita za penzionere namijenjena je tekućoj potrošnji ili refinansiranju obaveza u drugim finansijskim institucijama“, rekao je Đurović na konferenciji za novinare.

Polisa osiguranja, koju plaća banka, obavezna je za kredite iznad deset hiljada eura, čiji je rok otplate nakon 67. godine korisnika, kao i za sve kredite iznad šest hiljada eura sa konačnom otplatom od 70. do 75. godine.

Sredstva obezbjeđenja kredita su polisa osiguranja, administrativna zabrana i mjenica. Kredit se odobrava penzionerima koji primaju penziju preko računa u Erste banci ili na njega preusmjere primanja.

Đurivić je kazao da nova ponuda penzionerima daje nove i šire mogućnosti, istovrmeneo uvažavajući sve specifičnosti koje ta grupa klijenata ima i njihove potrebe.

„U pitanju je brojna kategorija klijenata, jer danas u Crnoj Gori ima preko 120 hiljada penzionera. Prosječna penzija je oko 280 eura“, precizirao je Đurović.

Cilj banke je, kako je naveo, da penzionerima omogući da uz povoljnije uslove ojačaju svoje trenutne finansijske mogućnosti.

„Kamatna stopa je niža više od dva odsto u odnosu na kamatne stope koje važe za kredite sa sličnim modelom i polisom osiguranja, a koje su već neko duže vrijeme dostupne na tržištu“, rekao je Đurović.

Zamjenik direktora Sektora stanovništva, Danijela Vukoslavović, navela je dva primjera - za penzionerski kredit od deset hiljada eura i od 20 hiljada eura sa plaćenom polisom osiguranja.

“Za iznos kredita od 20 hiljada eura na rok od deset godina sa nominalnom kamatnom stopom od 7,99 odsto, mjesečni anuitet iznosi 242 eura. Ukupan iznos koji klijent vraća je 29,1 hiljada eura, a da bi ostvario takav kredit u Erste banci potrebno je da ima penziju od 485 eura”, objasnila je Vukoslavović.

Za iznos kredita od deset hiljada EUR na rok od deset godina uz kamatnu stopu od 8,49 odsto, mjesečni anuitet iznosi 123 eura, a ukupan iznos koji klijent plaća je 14,87 hiljada eura. Potrebna penzija za takav iznos kredita je minimum 248 eura.

Troškovi obrade kredita se kreću u rasponu od jedan do 1,5 odsto. “Proizvod smo osmislili tako da bude otvoren za što širu grupu penzionera i nemamo ograničenja ni u iznosu, ni u broju kredita”, dodala je Vukoslavović.

Đurović je, odgovarajući na pitanje da li ima prostora za snižavanje kamatnih stopa na bankarskom tržištu, odgovorio da ima i da kamatne stope na strani aktive i pasive posljednjih godina bilježe pad.

“Mislim da će u narednom periodu doći do pada kamatnih stopa mnogo više na strani aktive, odnosno kredita, nego na strani pasive, odnosno depozita”, saopštio je Đurović.

On je rekao da će Erste banka ove godine sigurno nadmašiti planirane ciljeve u poslovanju sa stanovništvom i ostvariti još kvalitentije ključne pokazatelje poslovanja.

„Danas Erste banka servisira skoro 85 hiljada klijenata. U prethodnih 18 mjeseci realizovali smo u saradnji sa našim klijentima preko 12 hiljada potrošačkih kredita i pomogli da 700 porodica na kvalitetan način riješi stambeno pitanje“, zaključio je Đurović.

Uz širok izbor kredita, depozitnih proizvoda, platnih kartica i elektronskog bankarstva, klijenti u filijalama Erste banke mogu ugovoriti i različite vrste osiguranja, zahvaljujući ugovorima o saradnji sa osiguravajućim kućama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније