Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

25. 10. 2021. 12:22   >>  14:23 9

MAJKE

"Tražićemo sastanak sa većinom i vraćanje naknada"

Predsjednik parlamenta Aleksa Bečić obećao je majkama sa troje i više djece da će Demokrate podržati inicijativu da im se vrate naknade ukoliko to neko drugi predloži. Dogovoreno je da kontaktiraju sa predstavnicima parlamentarne većine i organizuju sastanak.

Majke sa troje i više djece tražile su ponovo ispred Skupštine da im se vrate naknade koje su im prvo dodijeljene, pa oduzete. Na razgovor ih je primio Bečić. 

“Date su nam smjernice da vjerujemo da će njihovih devet poslanika što god bude predloženo, ako neko drugi bude predložio zakon, da će oni to podržati. Da se mi potrudimo da stupimo u kontakt sa svima u vladajućoj većini i mi smo riješile, pogotovo što majke dolaze sa strane, da je nama bolje da organizujemo zajednički sastanak i da na tom sastanku mi vidimo šta oni svi misle, jer u suštini oni su vladajuća većina koja mora glasati za taj zakon”, kazala je predstavnica majki sa troje i više djece Željka Savković.

Savković je kazala da nije mogla ni da sanja da će morati da se ponovo okupljaju ispred Skupštine Crne Gore tražeći da im se vrate njihova prava. Članica koordinacionog odbora bivših korisnica naknada Rosanda Peković kazala je da ni ova vlast, koja im je obećavala vraćanje naknada, to nije uradila.

Majke su pozvale ministra Milojka Spajića i predsjednike parlamentarne većine da im se pridruže da se sastanku 2. novembra, da pokušaju da pronađu rješenje.

Savković je istakla da se nada da nadležni neće dozvoliti da se one ponovo okupljaju na ulici.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније