Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

02. 11. 2021. 18:14   >>  19:04 11

SAVKOVIĆ SAOPŠTILA

Vladajuća koalicija podržava Zakon o majkama

Članica koordinacionog tima majki sa troje i više djece Željka Savković saopštila je za Portal RTCG, da je danas održan sastanak sa svim predstavnicima parlamentarne većine, kao i sa predstavnicima predlagača Predloga zakona o obeštećenju bivših korisnica naknada po osnovu rođenja troje ili više djece iz Demokrata, te da su svi poručili da će Predlog zakona podržati u Skupštini.

"Zakon je predat u skupštinu proceduru. Prema obećanjima koja smo dobili danas on će biti izgasan, čeka se poslije toga da izađe u Službenom listu i da se Vlada oglasi kako da se ta nadoknada dodijeli majkama, slično kao što je bilo i sa postupkom dodjele dječjeg dodatka", kazala je Savković.

Dodala je da su predstavnici svih stranaka koji čine parlamentaru većinu kazali da će podržati predlog zakona, i u tome su bili apsolutno saglasni.

Korisnice naknada očekuju da Zakon bude dorađen u dijelu koji se odnosi na visinu naknade.

"Majke taj odnos treba da primaju kako bude rasla prosječna zarada u godini ostvarenja tog prava, ja vjerujem da će to tako i biti, da majke neće primati onaj iznos od 2016. 336 i 192 eura, već da će to biti iznos koji je vezan za prosječnu zaradu decembra 2020, jer će ovaj zakon najvjerovatnije stupiti na snagu po hitnoj proceduri ove godine", kazala je Savković.

 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније