Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

O.Z. [ Mina-business ]

26. 10. 2021. 16:06   >>  16:07

ANĐUŠIĆ

"Cijena goriva skače a standard pada"

U situaciji teške ekonomske krize, novog poskupljenja goriva, osnovnih životnih namirnica i vrtoglavog skoka nezaposlenosti, bilo bi blagotvorno da se ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić posveti realnosti u kojoj žive građani, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

„Ministar Spajić umjesto što, uostalom kao i veći dio Vlade, pravi ekskurzije po bijelom svijetu na račun građana, i obilazi crkvene poglavare, bilo bi blagotvorno da se posveti realnosti u kojoj žive građani zemlje čiji je ministar“, naveo je član Izvršnog odbora DPS-a, Mihailo Anđušić.

Prema njegovim riječima, dok se Spajić uprazno pravda pričama o porastu cijena goriva na globalnom nivou, nastojeći da zataška vlastitu nesposobnost i neumijeće, vlade nekih drugih zemalja najavile su jednokratnu isplatu pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva zbog poskupljenja goriva.

„Da ministar baš ni o čijim interesima ne vodi računa, govori i podatak da će novi skok cijena goriva dodatno pogoditi već ugrožene poljoprivrednike, koji su zbog ignorantskog odnosa resornog ministarstva i kasnog usvajanja Agrobudžeta dovedeni na rub egzistencije“, kazao je Anđušić.

On je rekao da o Spajićevom ekspertizmu govori i činjenica da je javni dug, od njegovog ministarskog "ustoličenja", uvećan 500 miliona eura, dok je stopa nezaposlenosti dostigla rekordni nivo od 25 odsto, a Crna Gora bilježi drastičan pad direktnih stranih investicija.

„Očigledno je da ministar Spajić, zadužen za državne finansije, ali i za socijalna pitanja, svojim nedjelovanjem i plasiranjem politikanskog pamfleta Maršalov plan pokazuje da mu je prioritet nova izborna trka a ne poboljšanje standarda građana“, ocijenio je Anđušić.

On je kazao da se davljenik za slamku spasa hvata, a ova Vlada ni tu slamku ne može da nađe.

„Sva istraživanja pokazuju, da je ogromna većina građana nezadovoljna radom kabineta premijera Zdravka Krivokapića, i da je izvjestan skori kraj najgore Vlade u crnogorskoj istoriji, čije je ovaj mlađani ekspert zaštitno lice“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније