Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

01. 12. 2021. 12:28 >> 16:28
3

KRIVOKAPIĆ

KAP i EPCG da nađu najbolje rješenje

Kombinat aluminijuma (KAP) i Elektroprivreda (EPCG) treba da nađu najbolje rješenje kada je u pitanju ugovor o snabdijevanju podgoričke fabrike električnom energijom, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić i dodao da bi to prepustio tim kompanijama.

Podsjećamo, prema saznanjima dnevnog lista Vijesti, uprava Kombinata aluminijuma (KAP) najavila je svojim radnicima da se pripreme za postepeno gašenje ćelija u Elektrolizi, odnosno potpunog prestanka proizvodnje aluminijuma od 15. decembra zbog visokih cijena struju od 1. januara kada im ističe postojeći ugovor o snabdijevanju sa Elektroprivredom.

"Sve treba preispitati, ali kada bi pogledali berzu energije u ovom trenutku, vidjeli bi koliko je cijena struje u Crnoj Gori prihvatljiva i da nema toga privrednika koji ne može da bude konkurentan, jer svi drugi imaju rast tih cijena", rekao je Krivokapić novinarima nakon otvaranja panel debate pod nazivom Zapadni Balkan: Budućnost Evrope je naša zajednička agenda.

On je dodao da bi trebalo naći najbolje rješenje između dvije strane i da bi to prepustio EPCG i KAP-u.

Uprava KAP-a najavila je radnicima da se pripreme za postepeno gašenje ćelija u Elektrolizi, odnosno prestanak proizvodnje aluminijuma od 15. decembra, zbog visokih cijena struje od 1. januara, kada im ističe ugovor o snabdijevanju sa EPCG.

Oni su objasnili da postojeći ugovor ističe krajem godine, a da nastavak snabdijevanja nije dogovoren, već da će prema nacrtu ugovora od 1. januara cijene struje za tu kompaniju bile veće, što bi moglo dovesti do otpuštanja 500 zaposlenih u fabrici.

Krivokapić je poručio da logika ekonomije mora biti jasna i da ekonomski pokazatelji ne treba da oštete nijednu stranu, već da se nađe najoptimalnije rješenje.

„Često sam govorio o berzanskoj robi kao što je nafta. Kada njena cijena padne ispod jednog EUR, nikad nijedan trgovački lanac nije snizio cijene, ali je svaki put je to koristio kao izgovor za povećanje cijena“, rekao je Krivokapić.

On je dodao i da se Vlada od početka svog rada suočava sa permanentnim ucjenama, koje nekada dolaze sa političke strane, a sve češće od nekih privrednika koji imaju povlašćene uslove.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније