Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.

06. 12. 2021. 20:16   >>  20:19 4

PO 12.000 EURA

Bivši radnici zadovoljni zakonom, sve ispoštovano

Bivši radnici rudarske i metalske industrije dobiće po 12 hiljada eura, odlučila je Vlada i usvojila predlog zakona. Bivši radnici kažu da su zadovoljni i da je nepravda ispravljena. To su danas saopštili i premijeru tokom sastanka, uz očekivanje da će zakon do kraja mjeseca podržati svi poslanici.

Bivši radnici rudarske i metalske industrije zadovoljni su izasli sa sastanka sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

"Sve je ispoštovano što smo dogovarali, nikakvih primjedbi nemamo. Ja zahvaljujem premijeru, poslanicima, ministrima i svima koji su dosta tu ima sirotinje da prevaziđu neke svoje životne probleme", kazao je predstavnik penzionisanih radnika Metalca iz Nikšića Radivoje Knežević.

Jer će zahvaljujući zakonu o izmirenju obaveza prema bivšim radnicima ovih sektora koji je Vlada usvojila nedavno, otpremnine dobiti bivši radnici KAP-a, Prerade i Kovačnice iz Podgorice, ali i Rudnika boksita i Metalaca iz Nikšića, kao i Fabrike elektroda iz Plužina.

"Ovaj zakon je sistemski ograničen samo na one koji su ušli u stečaj kao državna preduzeća. Tu ima negdje oko 1300 radnika koji su na ovaj način dobili od države ono što su očekivali. Ovaj zakon je išao i malo dalje pa je za one koji nijesu u prilici da tu pravdu dočekaju to pravo na njihove pravne nasljednike, tako da smo vodili računa koliko toliko", poručio je predsjednik Vlade Vlade Gore Zdravko Krivokapić.

 A sve to je dogovorno u okviru radne grupe za izradu prijedloga zakona, čiji članovi su bili i bivši radnici rudarsko metalskog kompleksa.

"Ovim zakonom je definisano da će svaki penzioner pojedinačno primiti po 12 000 eura. To će biti u tranšama. Dvije su 2022. godini, prvi kvartal, drugi iste godine i isto tako za 2023. godinu", istakao je predstavnik pregovaračkog tima rudarsko metalskog sektora Slobodan Tripković.

Bivši radnici poručuju da je pravda konačno zadovoljena, a premijer odgovara da je zakon o izmirenju obaveza prema njima samo jedan u nizu koje će usvojiti Vlada. O njemu će uskoro glasati i poslanici, a ni bivši radnici ni premijer nemaju dilemu da će dobiti zeleno svjetlo.

Dijana Drašković, TVCG

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније