Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Marija Radulović, TVCG ]

23. 12. 2021. 19:37 >> 19:41
7

BEZ ODGOVORA

Šest sati radnici KAP-a čekali ispred Vlade

Šest sati radnici KAP-a čekali su ispred Vlade odgovor o svojoj i sudbini kompanije. Bezuspješno, jer iako im je obećano da će im se neko obratiti, to se nije desilo. Iz Vlade su najavili da će se oglasiti saopštenjem.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je kako smatra da je KAP-u prihvatljiv Vladin predlog. Iz Uniproma ponavljaju da Vladin predlog nikada nijesu ni dobili.    

Okupljanje radnika KAPa ispred zgrade Vlade počelo je jutros u 9.30 sati.

Predali su zahtjeve odlučni da nema razilaženja, dok ih ne prime premijer ili neko od ministara i odgovore na pitanje da li državi treba Kombinat ili ne.

Uskoro im je rečeno da je sjednica Vlade u toku i da će ih neko primiti po njenom završetku.
Međutim nakon pet sati čekanja u hodniku, ništa novo.

“Mislim nekorektno što im se niko nije obratio da kaže bilo kakvu informaciju oko sudbine naše i Kombinata aluminijuma”, kazao je Željko Peruničić radnik KAP-a.

I dok su radnici KAP-a čekali da se Vlada izjasni o njihovoj sudbini, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović poručio je da smatra da je vlasniku KAP-a prihvatljiv Vladin predlog o smanjivanju proizvodnje uz postojeću cijenu struje

Iz Uniproma su demantovali ministra. Zvaničnu ponudu Vlade kažu nikad nisu ni dobili.

Tek nakon šest sati radnici KAP-a su dobili informaciju da će kasnije večeras dobiti odgovor nadležnih.

“Trenutno nakon ovoliko čekanja niko ne može da nas primi da sa radnicima razgovara”, naveo je Srđa Radulović, radnik KAP-a.

Dok čekaju stav Vlade još jednom poručuju.

“Nas interesuje održavanje proizvodnje naših radnih mjesta i da možemo da živimo od ovoga što radimo, evo da vidimo da li je to interes Crne Gore i Vlade”, poručio je Radulović.

Ako se želje radnika i interesi Vlade ne poklope, radnici Kombinata aluminijuma, poručuju, i sjutra bi se mogli okupiti opet na istom mjestu.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније