Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ I. P. ]

27. 05. 2022. 08:29 >> 08:28
4

MINISTAR ĐUROVIĆ

Saradnja privreda CG i Srbije da bude i veća i bolja

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović poručio je tokom sastanka sa predsjednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom da Crna Gora želi da saradnja privreda dvije zemlje bud i veća i bolja.

"Naša saradnja je kvalitetna i veoma dobra, ali mi želimo da ona bude još veća i bolja. Na sastanku smo razmijenili iskustva i pokazana je spremnost za implementiranje svih dobrih rješenja, kako Privredne komore Srbije, tako i naše Privredne komore u dijelu privlačenja stranih investitora“, izjavio je Đurović.

Kako je rekao, prostora za saradnju uvijek ima.

"Uvijek može bolje i vjerujem da će ova posjeta doprinijeti da saradnja naše dvije zemlje, dvije privrede ide uzlaznom putanjom", naveo je Đurović.

Tokom sastanka dogovorena je posjeta privredne delegacije Srbije kako bi se sa crnogorskim zvaničnicima i privrednicima razgovaralo o unapređenju inače dobre ekonomske saradnje dvije zemlje i mogućnostima za dalje ulaganje poslovne zajednice Srbije u sektor logistike, energetike i turizma u Crnoj Gori.

Govoreći o Inicijativi "Otvoreni Balkan", Đurović je kazao da je "svaka inicijativa koja ide u prilog da se smanje čekanja na granicama i da se ukidaju biznis barijere, veoma dobra“.

On je istakao da je za Crnu Goru najvažniji njen evropski put i da se neće prihvatiti nijedna inicijativa koja bude uzrokovala da se stopira put ka EU.

"Premijer Abazović je rekao, a i moje zapažanje je takvo, do sad nije uočljiv nijedan ozbiljan dokaz da bi 'Otvoreni Balkan' ugrozio naš put. Naravno, mi kao ozbiljna država sagledaćemo sve prednosti i mane ove Inicijative. Mislim da je jako važno voditi dijalog. Od razgovora može samo da bude bolje, ne može biti gore. Svaki kompromis se stvara onda kada razgovaramo i kada dijelimo mišljenja. Smatram da je ispravna odluka Premijera Abazovića što je prihvatio poziv za sastanak Inicijative 'Otvoreni Balkan' jer je ovo odlična prilika da se predstave sve njene mane i benefiti i shodno tome, mi kao Vlada Crne Gore donijećemo odluku", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније