Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina bussines [ I. P. ]

21. 06. 2022. 13:30   >>  13:28

ĐUROVIĆ NAJAVIO

Aukcija za radio frekvencije za 5G u drugoj polovini godine

Aukcija za radio frekvencije za 5G sprovešće se u drugoj polovini godine, najavio je ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović i dodao da će Vlada uzeti u obzir spremnost operatora da investiraju u dalji razvoj infrastrukture.

On se sastao sa predstavnicima Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori iz oblasti telekomunikacija, odnosno Crnogorskog Telekoma, One-a i M:tel-a sa kojima je razgovarao o uvođenju 5G mreže u Crnoj Gori, predstojećoj aukciji za radio frekvencije za 5G i definisanje minimalnog iznosa početnih cijena za frekvencije.

„U skladu sa prethodnim iskustvom, Vlada je i ovom prilikom izrazila spremnost da prilikom definisanja minimalnog iznosa cijena za radio frekvencije uzme u obzir i spremnost operatora da investiraju u dalji razvoj infrastrukture“, saopšteno je na sastanku.

Telekomunikacioni operatori izrazili su očekivanje da će uslovi na aukciji i cijena odražavati realno stanje na tržištu, pozivajući se na praksu u susjednoj Sloveniji i Hrvatskoj.

Predstavnici Vlade istakli su značaj procesa digitalizacije i neophodnosti razvoja mreža nove generacije.

U partnerskom odnosu sa operatorima, koji su aktivno uključeni u izradu Strategije o uvođenju 5G mobilnih komunikacionih mreža, najavljene su buduće aktivnosti u vezi sa izradom novog Zakona o elektronskim komunikacijama.

Na sastanku je razmatrana i saradnja države i telekomunikacionih kompanija u oblasti turizma u vidu poruka dobrodošlice turistima tokom aktuelne ljetnje sezone kao i mogućnosti uvođenja digitalnog modela naplate boravišne takse.

Sastanku je prisustvovala i načelnica Direkcije za elektronske komunikacije, poštansku djelatnost i radio spektar Ministarstva, Marina Marković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније