Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business [ R.B. ]

08. 07. 2022. 14:43   >>  14:49

RANA FAZA

U utorak o detaljima podrške za razvoj start up-ova

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja i Privredna komora (PKCG) organizovaće u utorak Info dan za javni konkurs za dodjelu grantova za ranu fazu razvoja start up-ova.

Info dan će se održati u prostorijama Komore, a događaj će biti moguće pratiti putem direktnog prisustva, kao i online, putem Zoom platforme.

Iz Ministarstva su podsjetili da je taj Vladin resor 26. juna objavio javni konkurs, ukupne vrijednosti od 200 hiljada eura.

Javni poziv je dostupan OVDJE.

„Predmet konkursa je sufinansiranje start up projekata koji će ponuditi digitalna rješenja u četiri prioritetna područja pametne specijalizacije. Na ovaj konkurs mogu se prijaviti start up-ovi koji tek kreću ili imaju poslovnu ideju, kao i start up-ovi koji su već registrovani u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS)“, navodi se u saopštenju.

Tokom Info dana biće predstavljeni uslovi za prijavljivanje na konkurs, kriterijumi i proces evaluacije projekata, kao i način dodjele sredstava.

Poseban segment Info dana biće posvećen predstavljanju uputstva za aplikante, koje čini sastavni dio konkursa.

„Kako će svi start up-ovi koji budu predloženi za sufinansiranje biti u obavezi da se upišu u Registar inovacione djelatnosti prije potpisivanja ugovora o grantu, tokom Info dana biće predstavljena detaljno i procedura upisa u taj registar“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније