Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ Mina ]

30. 08. 2022. 14:04 >> 14:04

MONSTAT

Domaćinstva najviše trošila na hranu, najmanje na obrazovanje

Ukupna lična potrošnja u Crnoj Gori prošle godine iznosila je 122,08 miliona eura, od čega se na kategoriju lična potrošnja odnosi 116,89 miliona eura, saopšteno je iz Monstata.

Prema Monstatovoj anketi o potrošnji domaćinstava u prošloj godini, domaćinstva su najviše novca potrošila na hranu i bezalkoholna pića, 40,57 miliona eura, stanovanje, vodu i struju 18,13 miliona i transport 11,13 miliona. Najmanje novca potrošeno je za obrazovanje, 1,57 miliona eura.

Na ličnu potrošnju iz sopstvene proizvodnje odnosilo se 5,19 miliona eura. U toj kategoriji, na hranu i bezalkoholna pića se odnosilo 4,77 miliona eura, alkoholna 146,67 hiljada, a ogrijevna drva 276,8 hiljada eura.

Iz Monstata su saopštili da su u anketi o potrošnji domaćinstava prikupljeni podaci o prihodima i potrošnji domaćinstava, odnosno o osnovnim elementima lične potrošnje, nekim važnijim pokazateljima životnog standarda, ali i o demografskim, ekonomskim i sociološkim karakteristikama domaćinstava.

U ovom saopštenju objavljuju se podaci dobijeni putem Ankete o potrošnji domaćinstava, koja je sprovedena u periodu od 1. februara prošle godine do 31. januara. Anketirano je 1,33 hiljade domaćinstva na teritoriji Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније