Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.B. [ Mina business ]

05. 09. 2022. 15:35 >> 15:31

ZA RAD U REGIONU

Kompanije traže vozače C kategorije i stjuardese

Strani poslodavac General Transport obratio se Zavodu za zapošljavanje (ZZZ) sa zahtjevom za 50 vozača C kategorije za rad u Mađarskoj i Austriji, na bazi potpisanog sporazuma između crnogorske i mađarske vlade iz prošle godine.

Iz ZZZ su saopštili da isti poslodavac posreduje za kompaniju Open Horizon Aviation - baza u Zagrebu, kojoj je potrebno 20 profesionalnih stjuardesa.

“Za vozače C kategorije, osim predviđene licence za vozače, nijesu neophodni posebni uslovi, kao ni znanje drugog jezika, niti specijalne vještine. Eventualnu obuku obavlja poslodavac”, navodi se u saopštenju Zavoda.

Neto zarada kod Falkland Kft, odnosno u slučaju zaposlenja u Mađarskoj, iznosi 1,75 hiljada EUR plus bonus, a kod Framax Gmbh, odnosno u slučaju zaposlenja u Austriji, 1,7 hiljada EUR plus 13/14 plata.

“Vozi se na relaciji Mađarska – Njemačka - Austrija utvrđenim rutama samo između distribucionih centara. U slučaju noćne vožnje obavezni su dodatni bonusi i obezbijeđen smještaj. Ugovor se sklapa na duže vrijeme, odnosno na neodređeno”, objasnili su iz Zavoda.

Kada su u pitanju uslovi za posao stjuardese, prednost imaju kandidatkinje koje znaju engleski i/ili njemački jezik. Takođe, potrebna je minimum srednja škola, minimalna visina 165 centimetara, bez vidljivih tetovaža i pirsinga i minimalna starost 18 godina.

“Osnovna plata je 500 EUR neto, a za svaki dan dužnosti van Zagreba dobijaju 70 EUR bonusa. Osoblje je na rotaciji tri sedmice i jedna sedmica slobodna, odnosno 22 radna dana i devet neradnih”, navodi se u saopštenju.

Ugovor se sklapa na godinu, sa probnim rokom od šest mjeseci.

Oglas za potrebnim profilima zanimanja će izaći na sajtu Zavoda u dijelu Oglasi, na oglasnim tablama u biroima rada širom Crne Gore i u novinama.

“Prijavljeni zainteresovani kandidati će imati priliku da dobiju nešto više informacija o sklapanju ugovora sa poslodavcem, kada zakažemo Zoom intervju sa poslodavcem, o čemu će biti obaviješteni od savjetnika”, zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније