Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

19. 10. 2022. 13:40   >>  15:17 3

ABAZOVIĆ

Minimalna penzija od danas 253 eura, počinje istplata

Minimalna penzija od danas iznosi 253 eura, saopštio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović i dodao da isplata počinje danas.

"Lijepe vijesti za sve penzionere iz Vlade Crne Gore. Prošle godine je minimalna penzija bila 147 eura, a od danas počinje isplata uvećane minimalne penzije koja sada iznosi 253 eura", istakao je Abazović povodom povećanja minimalne penzije.

Premijer je kazao da su, u kratkom vremenskom periodu, uz pomoć rebalansa i svih onih koji su podržali taj predlog, omogućili da u ovim teškim vremenima penzioneri ipak dobiju značajno veće naknade nego što je to bilo u prethodnom periodu.

"Vjerujemo, da ćemo dobrim radom i zalaganjem uspjeti da i ostale penzije u narednim godinama povećamo i pomognemo, naročito u ovim kriznim vremenima da prevladate tešku finansijsku situaciju", kazao je Abazović u obraćanju penzionerima.

Premijer je naveo da Vlada misli na generacije građana koje su gradile i stvarale Crnu Goru i da se mora učinjeti sve da im se odužimo na najbolji mogući način.

"Nadam se da ćemo uskoro saopštiti još neke lijepe vijesti o vama zato što namjeravamo da kroz jednokratnu pomoć takođe olakšamo vašu finansijsku situaciju. Želim vam dobro zdravlje i da penzije trošite na najbolji mogući način", zaključio je Abazović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније