Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

25. 11. 2022. 09:00 >> 09:01
1

MINISTARSTVO FINANSIJA

Nedostatak grijanja u školama propust ranije administracije, učinićemo sve da se problem riješi

Iz Ministarstva finansija su kazali da je nedostatak grijanja u školama propust ranije administracije zbog, kako su kazali, neadekvatnog i neodgovorno planiranog budžeta po tvom osnovu. Poručili su da će učiniti sve da se omogući nesmetano grijanje u školama.

Iz Ministarstva finansija su kazali da su neistiniti i nedobronamjerni navodi da su aktuelna Vlada i to ministarstvo odgovorni za nedostatak grijanja u školama.

"Činjenica je da se takva stavka predviđa planom javnih nabavki, na prijedlog Ministarstva prosvjete, do kraja januara, što za ovu godinu nije učinjeno od strane prethodne Vlade", istakli su iz tog vladinog resora.

Odgovornost, tvrde, počiva isključivo u neadekvatno i neodgovorno planiranom budžetu i po ovom osnovu, koji je kako kažu, nažalost jedan od brojnih.

"Neistinitosti i spekulacije dolaze upravo sa adrese onih čija je lična i institucionalna odgovornost danas očigledna, na štetu neopravdano izloženih posljedicama-učenika i prosvjetnih radnika", istakli su iz Ministarstva finansija.

Iz tog vladinog resora su saopštili da dijele zabrinutost građana, prosvjetne zajednice i roditelja čija djeca borave u neadekvatno pripremljenim učionicama.

"Podsjetimo, da smo, na transparentan i predvidljiv način, Predlogom budžeta za 2023. godinu planirali ovu, kao i niz drugih stavki i mjera čiji je fokus upravo podrška mladima i djeci. O tome svjedoče obezbjeđeni dječiji dodaci za svu djecu do 18 godina, besplatni udžbenici, studije, studentski krediti i stipendije, za koje su, u ovim ekonomski izazovnim vremenima, opredijeljeni višemilionski iznosi. Između ostalog, Predlog budžeta za 2023. godinu predviđa i podršku majkama sa troje i više djece. Takođe je uveden Alimentacioni fond, kao još jedan od jasnih iskaza odnosa Ministarstva finansija i Vlade, prema ovim društvenim kategorijama, čiji im je interes imperativ u programu rada. S druge strane, podrška zaposlenima u prosvjeti je očigledna i iskazana kroz namjeravano povećanje zarada prosvjetnim radnicima, sa kojima Ministarstvo vodi redovan dijalog kako bi se došlo do najprihvatljivijeg rješenja", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva finansija poručuju da će Vlada uložiti maksimalne napore kako bi se sanirale posljedice.

"Vlada će, kao i mnogo puta do sada, uložiti maksimalne napore i u konkretnom slučaju, kako bi se sanirale posljedice ranije donijetih loših odluka i kako one ne bi bile teret nedužnih, u ovom slučaju djece i prosvjetnih radnika, koji su, nažalost, izloženi populizmu i pokušajima ubiranja jeftinih političkih poena. Bez zalaženja u analizu dnevnopolitičkih manipulacija, ponavljamo - Ministarsto finansija i Vlada u cjelini opredijeljeni su da budu garant boljih uslova za život i obrazovanje, te samim tim učiniće sve da se omogući nesmetano grijanje u školama, koje je, zbog propusta ranije administracije, izostalo", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније