Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

28. 11. 2022. 20:47   >>  20:46 2

ISPRED VIŠE INSTITUCIJA

U petak protest bivših radnika Željezare

Bivši radnici nikšićke Željezare u petak će održati protest ispred više institucija koje smatraju odgovornim za stanje u kojem se nalaze, kazao je predsjednik Sindikata Željezare Ivan Vujović.

Navodi da je takva odluka donesena na današnjem zboru radnika, jer se u 2. decembra navršava šest mjeseci od početka radničke agonije.

Protest će održati ispred više institucija.

“Prva je EPCG, od koje zahtijevamo da se traži od Turaka da što prije odgovore na ponudu koju su poslali, druga je ambasada Turske kao najveći predstavnik republike Turske u Crnoj Gori, gdje ćemo tražiti od gospođe Ozan da se uključi u pregovore i da traži od Tosijali holdinga da prihvati ponudu EPCG”, naveo je Vujović.

Treća istitucija ispred koje će protestovati je, kako navodi Vujović, možda i najvažnija, a to je predsjednik Crne Gore.

“To je jedina adresa koja je ostala zatvorena za radnike Željezare ovih šest mjeseci. Znamo da predsjednik po Ustavu ne vodi unutrašnju politiku, ali je čovjek koji je bio glavni u prodaji i uništavanju Željezare svih ovih godina. A sad nema vremena da primi radnike Željezare. I četvrta i za nas najvažnija je premijer i zgrada Vlade, da poručimo da se nadamo da će ispuniti obećano radnicima da ih neće pustiti. I da pokaže otklon od politike prethodnih vlada, što se mi najiskrenije nadamo da hoće”, zaključio je Vujović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније