Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

06. 12. 2022. 09:17 >> 09:15
3

ŠTRAJK RADNIKA TELEKOMA

"Nećemo dozvoliti menadžmentu da ostvaruje profit na račun zaposlenih"

Zaposleni u Telekomu i danas su protestovali ispred zgrade te kompanije. Kazali su da su njihovi zahtjevi realni i da neće dozvoliti da menadžment te kompanije slomi kolektivni ugovor, obespravi radnike i ostvari profit na račun zaposlenih. Traže povećanje zarada od 30 odsto jer, im se cijena rada već 14 godina nije uvećavala.

“Inspektor je po našem dubokom ubjeđenju postupio neprofesionalno. Imamo osnova da sumnjamo u zakulisne radnje između menadžmenta Telekoma i inspektora. To potkrepljujemo činjenicom da ne smiju da se angažuju druga lica na mjestima zaposlenih u štrajku, a to se upravo dešava. To je strogo zabranjeno, a menadžment grubo krši sve zakone”, kazao je predstavnik zaposlenih Željko Burić u emisiji "Dobro jutro Crna Goro".

On je ponovio da zaposleni u Telekomu traže povećanje zarada od 30 odsto.

“I to je pola onog što je obezvrijeđenost zarada u prethodnom periodu. Dakle zarade nijesu povećane od 2008. godine. Punih 14 godina nije došlo do povećanja ni centa, a povećane su cijene i danas su naše zarade duplo manje vrijedne nego tada”, kazao je on.

Ističe da je cilj menadžmenta da ukine socijalni dijalog.

On je kazao da su zaposleni sigurni da su u pravu i da su njihovi zahtjevi više nego realni.

“Nudili smo da povećanje ne bude odjednom, nego tokom dvije godine. Oni godinu ne pregovaraju sa sindikatom. Vode lažne pregovore i isplanirali su ovaj događaj davno. Oni su prije godinu otišli u ovaj štrajk da bi slomili kolektivni ugovor, obespravili radnike i da bi na račun zaposlenih ostvarili profit”, rekao je Burić.

Istakao je da je Crnogorski Telekom jedna od najprofitabilnijih kompanija u Crnoj Gori.

“To da će staviti ključ u bravu izaziva podsmijeh kod svakog u Crnoj Gori jer svi znaju da radimo u jednoj od najprofitabilnijih kompanija koja je ostvarila ogroman profit koji je uglavnom iznijet iz Crne Gore. Sada žele da ostvare veći profit na račun zaposlenih. To nećemo dozvoliti”, rekao je on.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније