Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

О.З.

06. 12. 2022. 14:20 >> 01:10
7

ZA IMOVINU FABRIKE 20 MILIONA

EPCG od 15. februara stoprocentni vlasnik Željezare

Elektroprivreda od 15. februara postaće stoprocentni vlasnik imovine nikšićke Željezare, saopštio je predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Milutin Đukanović.

Kupoprodajni ugovor o imovini Željezare biće potpisan 20. decembra, ishod je današnjeg petosatnog sastanka u Vladi, kojem su prisustvovali premijer, predstavnici turske kompanije Tosčelik, Elektroprivrede i predsjednik opštine Nikšić.

"Rok prve trnasakcije u iznosu od 15 miliona eura biće do 15. januara i tog dana EPCG će postati vlasnik te imovine. Drugi dio od pet miliona eura biće isplaćen do 15. februara. Dakle, 15. januara postajemo vlasnici sa određenom zabilježbom i znači možemo normalno da radimo i funkcionišemo 15. februara kad se isplati još pet miliona postajemo stoprocentni vlasnici", kazao je Đukanović novinarima ispred Vlade.

Epilogom pregovora zadovoljni su i radnici Željezare, koji su čekali ispred zgrade Vlade.

"Ovom prilikom bih na kraju želio da se zahvalim i gospodi iz Tosjali holdinga koji su ipak na kraju, kada sam ih ja prije neki dan prozvao, da su gospoda ili nijesu ipak su nam pokazali da imaju gospodske manire i da su odlučili da ovu fabriku, koja je istorija Crne Gore, ipak ne zatvore i da dozvole da se vrati u državno vlasništvo, što je po nama jedino ispravno", kazao je predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je rekao da je ponosan na sve saradnike koji su učestvovali u tom napornom i dugom procesu, koji će se na kraji višestruko isplatiti - kolegama ministrima, rukovodstvu EPCG i Opštini Nikšić.

"Hvala i turskoj kompaniji Tosjali na fer odnosu tokom pregovora", poručio je Abazović.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније