Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ R.B. ]

09. 12. 2022. 12:30 >> 12:34

LUKA BAR

Odžić: Zašto država kupuje akcije sopstvene firme?

Zašto država u vremenu kad su procjene da nam fali 350 miliona do kraja godine, kad za sledeću planiramo 700 miliona zaduženja, kupuje akcije sopstvene firme veliko je pitanje, saopštio je danas Petar Odžić, član Predsjedništva SDP-a. Istakao je da država u Luci Bar ima većinski paket akcija, dovoljan za donošenje svih odluka, osim odluke o prodaji kompanije.

Odžić pita i zašto država ne uđe u kupovinu Port of Adria, i tako objedini cijelo područje Luke Bar.

"Da li 'Open Balkan Vlada' kompletira svoj konačni cilj, da sve državne resurse stavi u službi tuđih interesa ili je po strani samo loša procjena ostaje da se vidi. Simptomatično je i to, zašto premijer i par njegovih ljudi, koliko mu je ostalo u Vladi, čitav posao vodi mimo resornog ministarstva, bez ikakve valjane analize", piše u saopštenju.

Takođe je loše, dodaje Odžić, što se kupovina medijski najavljuje sedmicama i izaziva značajan rast cijena akcija na berzi.

"Zbog toga je Montenegro berza i donijela odluku o razvrstavanju akcija, kako bi fokus i praćenje usmjerila bas na dešavanja oko kupovine akcija Luke Bar. Na kraju, ako se insajder informacijama, puštenim u javnost, desio veliki rast cijena akcija manjinskih akcionara, nameće se realno pitanje, ko se sve tu ovajdio, osim manjinskih akcionara AD Luka Bar", zaključuje Odžić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније