Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ MINA ]

21. 01. 2023. 16:39 >> 16:40

U SEDNIMI ZA NAMA

Pad indeksa i prometa na Montenegroberzi

Pad indeksa i prometa obilježili su na Montenegroberzi sedmicu u kojoj je Elektroprivreda (EPCG) zvanično kupila Željezaru.

Pokazatelj vrijednosti deset najboljih kompanija MNSE10 oslabio je 2,6 odsto na 1.034,52 boda, a MONEX 2,2 odsto na 14.476,39 poena.

Promet, realizovan kroz 56 transakcija, iznosio je 132,57 hiljada EUR i bio je skoro četiri puta manji od prošlosedmičnog. Najveći udio u prometu imale su akcije Jugopetrola, i to 53,58 odsto.

One su na sedmičnom nivou neznatno ojačale na 12,6 eura.

EPCG i Toščelik su u četvrtak, u prisustvu notara, ovjerili kupoprodajni ugovor za imovinu Željezare, koji je potpisan 30. decembra prošle godine.

Iz EPCG su kazali da su se time stekli uslovi za uplatu prve tranše po ugovoru, u iznosu od 15 miliona. Oni su podsjetili da druga rata po kupoprodajnoj cijeni, vrijedna pet miliona, treba da bude uplaćena do polovine februara, što je uslov da se imovina upiše u katastarsku evidenciju na ime EPCG.

„Tim ugovorom je EPCG uspjela da imovinu koja, po preliminarnim procjenama, vrijedi preko 65 miliona kupi za 20 miliona“, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Odbora direktora EPCG, Milutin Đukanović, kazao je da će kompanija EPCG-Željezara Nikšić zapošljavati u budućnosti i znatno više radnika od trenutno planiranih 304, uz otvaranje pogona za armaturne mreže, ali i izradu dronova.

Đukanović je u emisiji "Okvir" na Televiziji Crne Gore, predstavljajući biznis plan, naglasio da će neto profit u prvih pet godina nove kompanije biti blizu 30 miliona. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније