Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis/M.L.B. ]

31. 01. 2023. 08:38   >>  09:47

GRANTOVI ZZZCG

Za programe samozapošljavanja 3,5 miliona eura

Konferencija za novinare povodom realizovanja Programa grantova za samozapošljavanje, vrijednog 3,5 miliona eura, biće održana danas u prostorijama Evropske kuće u Podgorici.

Konferenciju, koja će početi u deset sati, otvoriće ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, a tom prilikom prisutnima će se obratiti i predstavnica Delegacije EU u Crnoj Gori, Isaksson Liselotte, kao i vršilac dužnosti direktora Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), Gzim Hajdinaga.

ZZZ je realizovao Program grantova za samozapošljavanje, koji se finansira iz pretpristupnih fondova (IPA).

“Direktna podrška je dio 18 miliona EUR vrijednog Programa Evropske unije i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu politiku. Program grantova za samozapošljavanje Zavod je započeo u oktobru 2019. godine, u saradnji sa Delegacijom EU u Crnoj Gori, Evropskom komisijom, Ministarstvom rada i socijalnog staranja, Ministarstvom finansija, odnosno Direktoratom za ugovaranje i finansiranje EU pomoći”, navodi se u saopštenju.

Program je, kako se dodaje, realizovan u tri jednogodišnja ciklusa u cilju podrške rješavanju problema nezaposlenosti odnosno podsticanja preduzetništva, samozapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta.

“Preko direktnog granta, dodijeljenog Zavodu za zapošljavanje, EU uspješno pomaže buduće preduzetnike u našoj državi”, rekli su iz ZZZ-a.

ZZZ je uspio da dodijeli sredstva granta za čak 468 nezaposlene osobe, koje su dobile priliku da se ostvare kao preduzetnici ili kao D.O.O. i da sebi obezbijede održivu egzistenciju. Naglasak je stavljen na mlade, žene i dugotrajno nezaposlene.

“Na ovaj način doprinijelo se smanjenju sive ekonomije i siromaštva kao i povećanju zaposlenosti. Podstaklo se preduzetništvo i stvorili su se preduslovi za otvaranje novih radnih mjesta”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније