Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

М.М.

31. 01. 2023. 18:48 >> 18:48

KONATAR SA SINDIKATOM

"Što prije riješiti pitanje štrajka zaposlenih u Telekomu"

Predsjednik Kluba poslanika „Crno na bijelo“ Miloš Konatar apelovao je na nadležne institucije da budu efikasne kako bi se problemi zaposlenih u Crnogorskom Telekomu riješili što prije, uz istovremeni poziv menadžmentu te kompanije i predstavnicima sindikata da kroz dijalog i argumentovani razgovor što prije riješe probleme koji su doveli do postojećeg štrajka zaposlenih.

Konatar se sastao u Skupštini Crne Gore sa predstavnicima Sindikata Telekoma Crne Gore i Generalnim sektretarom Unije slobodnih sindikata Srđom Kekovićem.

Tokom razgovora je iskazana zabrinutost zbog trenutne situacije u Crnogorskom Telekomu koja se manifestuje kroz višemjesečni štrajk zaposlenih.

Takođe, Konatar je istakao da u Crnoj Gori zakoni moraju važiti jednako za sve i da se zaposlenima mora omogućiti pravo na štrajk u skladu sa Zakonom o radu i Zakonu o štrajku uz istovremeno poštovanje zakonom propisanog minimum procesa rada.

On je tokom razgovora apelovao na Sindikat Telekoma da nastavi da radi sve kako bi kroz dijalog sa menadžmentom došli do zajednički prihvatljivog rješenja.

Konatar je zaključio da će poslanički klub na čijem je čelu pratiti nastavak ovog procesa i shodno mogućnostima djelovati na eventualne izmjene postojećih zakona koji bi dodatno zaštitili prava zaposlenih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније