Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

02. 02. 2023. 14:15 >> 14:10

NAGIJEV LEKIĆU

Veliko interesovanje Azerbejdžana za ulaganje u infrastrukturu i turizam u CG

Šefom Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori Nj.E. Azad Nagijev tokom razgovora sa predsjednikom Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodragom Lekićem ukazao je na veliku zainteresovanost azerbejdžana za dalje ulaganje u crnogorsku infrakstrukturu, kao i za intenziviranje saradnje u oblasti turizma.

Kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore Nagijev je ocijenio da su brojni bilateralni sporazumi, potpisani između Vlade Crne Gore i Vlade Azerbejdžana, odličan osnov za dalje unapređenje već dobro razvijenih odnosa.

"On je ukazao na veliku zainteresovanost azerbejdžanske strane za dalje ulaganje u crnogorsku infrakstrukturu, kao i za intenziviranje saradnje u oblasti turizma", navodi se u saopštenju.

Nagijev je upoznao Lekića sa aktuelnim dešavanjima u toj zemlji, posebno se osvrćući na zamrznuti sukob u Nagorno – Karabahu, Lačinski koridor, kao i posljednji incident koji se dogodio Ambasadi Republike Azerbejžan u Islamskoj Republici Iran.

Lekić je konstatovao da su bilateralni odnosi Crne Gore i Azerbejdžana veoma prijateljski i sa konkretnim rezultatima.

"Lekić je ocijenio da regioni u kojima su smještene ove dvije države dijele brojne sličnosti, kako u istorijskom, tako i geografskom smislu, što dodatno doprinosi boljem obostranom razumijevanju", navodi se u saopštenju.

Na sastanku su, kako se navodi, pokrenute i brojne druge značajne teme, kao što su uticaj i posljedice rata u Ukrajini, te aktuelni politički procesi na unutrašnjem planu u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније