Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M. [ Mina ]

02. 02. 2023. 16:08   >>  16:03 3

ŠĆEKIĆ-ĐUROVIĆ

Crna Gora ima potencijal da razvije elitni zdravstveni turizam

Crna Gora ima značajan potencijal za razvoj zdravstvenog turizma, a Vlada intenzivno radi na inkorporaciji najboljih praksi koje će konačan oblik dobiti kroz zakonska rješenja, ocijenili su ministri zdravlja i ekonomskog razvoja i turizma, Dragoslav Šćekić i Goran Đurović.

Na sastanku, održanom danas u Ministarstvu zdravlja, bilo je riječi o konkretnim aktivnostima koje su u nadležnosti tih resora, a tiču se, između ostalog, usaglašavanja Zakona o zdravstvenoj zaštiti sa Zakonom o turizmu i ugostiteljstvu u oblasti zdravstvenog turizma.

Učesnici sastanka su se, kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, saglasili da Crna Gora ima potencijal da razvije elitni zdravstveni turizam, te da su geografski položaj i pogodna klima idealno podneblje za rehabilitaciju.

Šćekić i Đurović su ocijenili da, nakon usaglašavanja zakonskih normi, a prateći međunarodne standarde, uz adekvatnu infrastrukturu, kadar i opremu, Crna Gora, kao atraktivna turistička destinacija, ima dobru osnovu za razvoj zdravstvenog turizma, koji će u krajnjem značajno doprinijeti ekonomskom prosperitetu države.

Oni su naveli da je adekvatna zdravstvena usluga neraskidivi dio turističke ponude, a naša zemlja ima veliki potencijal u određenim oblastima medicine, za koje turisti koji posjećuju našu zemlju imaju veliko interesovanje.

“Pored toga, banje i prirodna lječilišta, sa kojima je Crna Gora bogata, predstavljaju jedan od bitnijih faktora razvoja zdravstvenog turizma”, navodi se u saopštenju.

Tokom današnjeg sastanka, predstavnici dva Ministarstva razgovarali su i o rješavanju statusa Instituta Igalo i jačanju kapaciteta tog rehabilitacionog centra, koji je takođe značajan i već prepoznat činilac za pozicioniranje naše zemlje u oblasti zdravstvenog turizma.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније