Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Мина бизнис [ R.B. ]

26. 03. 2023. 16:10 >> 16:10

PROCJENE MMF-A

Slabi srednjoročni izgledi globalne ekonomije

Srednjoročni izgledi globalne ekonomije vjerovatno ostaju slabi zbog izuzetno velike neizvjesnosti, saopštila je direktorka Međunarodnog montarnog fonda (MMF), Kristalina Georgijeva.

Kako je navela, MMF očekuje da će globalni privredni rast ostati ispod tri odsto ove, i ispod 3,8 odsto naredne godine, prenose Nezavisne novine.

Tokom svog obraćanja na Razvojnom forumu u Kini, Georgijeva je rekla da su rizici po finansijsku stabilnost povećani, poput nedavnih previranja u bankarskom sektoru.

"Donosioci odluka djelovali su odlučno reagujući na rizike po finansijsku stabilnost, a centralne banke razvijenih zemalja obezbjedile su dolarsku likvidnost”, kazala je Georgijeva.

Ti koraci su, kako je dodala, olakšali u nekoj mjeri situaciju na tržištu, ali neizvjesnost ostaje, što iziskuje dalju budnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније