Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Т.Г.

31. 05. 2023. 15:32   >>  15:34

MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA

Više od 900 hiljada eura za kulturno-umjetnička stvaralaštva

Ministarstvo kulture i medija sufinansiraće u 2023. godini ukupno 238 projekata i programa iz oblasti kulturno umjetničkog stvaralaštva sa ukupnim iznosom 925.613 eura, saopšteno je iz ovog resora.

"Iz oblasti likovne umjetnosti sufinansiraće 20 projekata (43.200 eura), muzičkih i muzičko scenskih djelatnosti šest (28.750 eura), književnosti 60 (86.825 eura), prevođenja i časopisa 14 (20.800 eura), pozorišne djelatnosti šest (72.580 eura), kulturno – umjetničke manifestacije i festivali 56 (431.200 eura), zajedničko učešće na međunarodnim manifestacijama i festivalima deset (41.500 eura), razvoja kulture na sjeveru 66 (200.758 eura)", saopštili su iz Ministarstva kulture i medija. 

Istakli su da će nakon objavljivanja Odluke o sufinansiranju programa i projekata od značaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva u 2023.godini zaključiti ugovore o sufinansiranju projekata/programa sa realizatorima projekata/programa.

"Na adresu Ministarstva ukupno je pristiglo 396 prijava, nakon čega je Komisija za vrednovanje projekata izvršila vrednovanje svih projekata koji su dostavili urednu, potpunu i blagovremenu prijavu. Komisije su razmatrale sve prijave projekata/programa pristigle na predmetni konkurs, ali su utvrdile da ukupno 152 projekta/programa nije za podršku iz razloga što prijave nijesu blagovremene, potpune ili uredne, ili je utvrdila da prijedlog projekta/programa nije u skladu sa ciljevima konkursa, odnosno isti ne ispunjavaju propisane kriterijume", saopštili su iz Ministarstva kulture i medija. 

Naveli su da će Ministarstvo kulture i medija shodno Zakonu o kulturi, zaključiti ugovore o sufinansiranju kojim će se definisati dinamika realizacije projekta, uplate, korišćenje i pravdanje odobrenih sredstava, izvještavanje o stanju projekta i način prezentacije projekta i konačnog izvještaja o realizaciji projekta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније