Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

17. 10. 2023. 13:53 >> 14:30
7

EPCG ŽELjEZARA NIKŠIĆ

Smijenjen Manojlović, Radojka Jeretin v.d. direktorica

Odbor direktora EPCG Željezare Nikšić smijenio je izvršog direktora te kompanije Đorđija Manojlovića a za vršioca dužnosti imenovana je Radojka Jeretin.

Predsjednik Odborda direktora Maksim Vučinić kazao je da je Manojlović smijenjen zbog nepoštovanja odluka Odbora direktora i nesprovođanje biznis plana.

Odluka o smjeni Manojlovića, kako je kazao Vučinić, bila je jednoglasna.

"Predviđeno je da se u najskorijem roku konkursom izabere izvršni direktor", kazao je Vučinić novinarima nakon sjednice Odbora direktora.

On je dodao da je situacija u fabrici loša i dodao da će željezarci primiti platu.

"Taj dogovor imamo od juče sa bordom Elektroprivrede. Situacija je u fabrici loša zbog nepoštovanja biznis plana i nekih nepotrebnih kašnjenja koja su napravljena u samom startu kada se krenulo sa radom u Željezari. Mislim na regostrovanje za javne nabavke, projektni zaraci zbog kašnjenja određenih stavki čiji su rezultati imput u sljedeće korake i smilu ulaganja, imali smo to lančano kašnjenje i situaciju kakva je danas ", kazao je Vučinić.

Ovaj memadžment, kako je dodao, trebalo bi da napravi presjek stanja, insistira da se sprovedu odluke borda i da se stabilizuje stanje u fabrici.

"Srateški plan je da se interno organizuje obezbjeđenje koje će služiti i Željezari i čitavoj imovini EPCG, da se u što skorijem roku poveća kapacitet elektrane i poveže na mrežu i da se nastavi sa radom u proizvodnji konstrukcija i podkonstrukcija u Željezari", kazao je Vučinić.Predsjednik Sindikata Ivan Vujović zahvalio se Manojloviću na saradnji i kako je kazao, odnosu koji je imao prema radnicima Željezare.

"Vezano za biznis plan, da li je krivica njegova ili nekog drugog, danas je odlučeno onako kako je odlučeno. Radnike ne zanima ko je novi VD, na njemu je da radi a na nama da slušamo ono što nam kažu. Mi nastavljamo naše aktivnosti i spremni smo da doprinesemo ovoj fabrici", kazao je Vujović.

Kazao je da do kraja dana očekuju isplatu septembarske zarade, a da su im najavljeni novi projekti.

Sjednici su prisustvovali članovi borda: Milinko Čvorović, Đorđije Garčević, Lidija Nikolić i Fuad Feratović. Na sjednicu nijesu došli Radovan Đikanović i Ratko Dubljević.

Podsjećamo, imovinu nikšićke fabrike početkom godine za 20 miliona eura od turskog „Tosčelika“ kupila je EPCG.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније