Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Б.

18. 10. 2023. 11:05 >> 11:05
1

MANOJLOVIĆ

Uradili sve što se moglo, neki biznis planovi nijesu zavisili od nas

Razriješeni direktor EPCG-Željazare Đorđe Manojlović je istakao da je što se tiče planiranog biznis plana urađeno sve što se moglo i da neki djelovi realizacije nijesu zavisili od Željezare, ea da je ponosan na sve što je uradio sa svojim timom.

"Odgovorno tvrdim da je Željezara uradila sve što je u njenoj moći. Željezara postoji 70 godina i odluka EPCG da se stopira proizvodnja čelika nije nam nikako odgovarala", kaže Manojlović.

Što se tiče planova sa solarnom elektranom je urađeno je dosta, drugi biznis plan konstrukcije, projektovano je na 10 megavata konstrukcije za šta nijesu imali narudžbi. U toku je izrada jednog megavata na zemlji i dali su specifikaviju matičnoj kompaniji za 20 megavata i još čekaju odgovor. Plan u podkonstrukcijama, to su aluminijski profili, trebalo je da se naruči za 100 megavata za godinu dana, a nijesu naručili nijedan.

U međuvremenu su nabavili mašine za taj dio i preorjentisaće se na eloksiranu bravariju.

"Kovačnica je bila planirana na septembar, i tu smo uradili sve da plan žazivi. Nažalost problem je nastao sa Agencijom za zaštitu konkurencije i to se ne odnosi na kvaliat naše proizvodnje, već na kupovinu Željezare. Tek nakon tog mišljenja možemo da idemo u realizaciju", kazao je Manojlović.

Rekao je da je ponosan na sve što je uradio sa timom koji je bio angažovan na pokretanju pomenutih biznis planova. Što se tiče obezbjeđenja plata predložiće se novi projekti, novi biznis plan.

Rekao je da je u Željezari oko 288 stalno zaposlenih.

"Imali smo 229 željezaraca, preuzeli smo 24 radnika iz Tosčelika, primili smo u restoran 15 radnika, restoran je profitabilan što se može vidjeti iz dokumentacije. Primili smo 7-8 mladih inženjera na šta sam posebno ponosan, i nekih desetak ljudi koji su svojom strukom odgovarali pogonima. Znači nekih 288 rješenja. Što se tiče ugovoraca obim posla je bio takav da je zahtijevao i određen broj ugovoraca. To je bilo nekih pedesetak na sređivanju, na remontima, 30 ugovoraca je bilo na obezbjeđenju, jer smo u junu dobili od matične kompanije zeleno svjetlo da formiramo službu obezbjeđenja, a kako nismo imali ljude sa licencom morali smo naći taj prelaz da angažujemo ljude", kazao je Manojlović.

Podsjećamo Odbor direktora EPCG-Željezara Nikšić je na jučerašnjoj sjednici smijenio Manojlovića zbog, kako su kazali, nerealizovanja biznis plana. Za v.d. izvršnog direktora imenovao je šeficu pravne službe Radojku Jeretin.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније