Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

12. 11. 2023. 14:06 >> 14:07
1

REAGOVANjE

Menadžment Željezare: U izjavi Vučinića nema dobre namjere

Menadžment kompanije EPCG Željezara Nikšić oštro je demantovao navode o odsustvu volje i spremnosti njegovih članova da aktivno i kooperativno djeluju sa Odborom direktora na dobrobit preduzeća.

Iz menadžmenta EPCG Željezare Nikšić su reagovali na navode doskorašnjeg predsjednika Odbora direktora tog preduzeća, Maksima Vučinića, koji je kazao da nije imao podršku Sindikata ni menadžmenta da se stanje u fabrici "pomjeri sa mrtve tačke".

Oni su poručili da oštro demantuju i sa indignacijom odbacuju navode o odsustvu volje i spremnosti članova menadžmenta da aktivno i kooperativno djeluju sa Odborom direktora na dobrobit preduzeća, prenosi portal Vijesti.

"Radi pojašnjenja uloge menadžmenta u poslovnim procesima društva, napominjemo da Odbor direktora vodi upravljačku politiku i donosi strateške odluke, sa jasnim smjernicama koje je menadžment u obavezi da prati i izvršava, te je stoga, od momenta uspostavljanja novog Odbora direktora na čelu sa Maksimom Vučinićem, menadžment bio spreman da, kroz tijesnu saradnju, rješava aktuelne probleme, pa samim tim smatramo da saopštenja ovog tipa ne doprinose konstruktivnoj kritici poslovnog procesa i da je u ovoj izjavi očigledno odsustvo dobrih namjera, sa sklonošću da menadžment bude prepoznat kao glavni krivac za trenutna dešavanja u preduzeću", navodi se u reagovanju.

Oni su kazali da je menadžment u prethodnom periodu uložio sve svoje napore i profesionalne kapacitete da Željezara radi i dokazao da želi da doprinese promjenama sa rezultatom održivosti poslovne politike.

"Svakako, u cilju utvrđivanja odgovornosti, menadžment je pozivao, i još jednom poziva, Odbor direktora na preispitivanje cjelokupnog djelovanja menadžmenta, sa jasnim obrazloženjem i preciziranjem zahtjeva Odbora direktora koji nijesu ispunjeni, a traženi su od menadžmenta u periodu od stupanja Vučinića na funkciju predsjednika Odbora direktora", dodaje se u reagovanju.

Menadžment EPCG Željezare Nikšić je izrazio žaljenje zbog, kako su rekli, nemilog događaja koji se desio tokom radničkog zbora u prostorijama te kompanije, a koji posmatraju kao "ishod prenaglašenih emocija usljed prolongirane neizvjesnosti, straha od gubitka radnih mjesta i strepnje za egzistenciju".

Vučinić je ranije saopštio da mu je na zboru radnika prijećeno i da je fizički napadnut.

"Na kraju, menadžment poziva Odbor direktora EPCG Željezare Nikšić i Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) da se snažnije uključe u rješavanje teške situacije u kojoj se nalazi ovo preduzeće i iznalaženje najoptimalnijeg rješenja, određivanjem konstruktivnih i svrsishodnih zaduženja kojima će ovaj menadžment pristupiti sa zadovoljstvom", zaključuje se u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније