Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.B. [ TVCG ]

18. 03. 2024. 15:52 >> 15:52
Čitaj mi:

ĐELJOŠAJ

Na Socijalnom savjetu do kraja mjeseca o uvođenju radne nedjelje

Ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj povukao je s dnevnog reda sjednice Socijalnog savjeta tačku koja se odnosi na uvođenje radne nedjelje. Kako je kazao za TVCG, do kraja mjeseca će biti održana sjednica sa samo tom tačkom dnevnog reda.

Ministarstvo ekonomskog razvoja spremilo je izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojima je planirano da se ponovo uvede radna nedjelja u trgovinama tokom pet mjeseci sezone. Nakon više od četiri godine građani bi od 1. juna do 31. avgusta, i od 1. decembra do 31. januara opet mogli u kupovinu i nedjeljom.

Prema prijedlogu Ministarstva, nedjeljom bi u svakom gradu radila po jedna prodavnica trgovinskog lanaca u jednoj smjeni, dok bi radno vrijeme tržnih centara bilo od 10 do 18 sati.

Radnici koji budu radili nedjeljom imaće uvećanu dnevnicu 80 odsto i pravo na dodatni slobodan dan.

Takva rješenja prihvatljiva su poslodavcima, a iz Unije slobodnih sindikata su kazali da je inicijativa predstavljena javnosti bez njihovog znanja, te da će ovog puta biti pametniji da traže od Vlade da se izjasni, a onda na Socijalnom savjetu da daju svoje mišljenje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније