Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 07. 2014. 08:23 >> 08:28
1

VUJOVIĆ O POBJEDI

Reprogramirani stečaj pa privatizacija

Predsjednik tenderske komisije Branko Vujović kaže da Ministarstvo finansija razmatra mogućnost privatizacije akcionarskog društva Pobjede, ali da, prije bilo koje odluke, treba riješiti i određene probleme koji su nastali prethodnih godina. Vujović kaže da nema saznanja da je u skorije vrijeme bilo interesovanja investitora za Pobjedu

"Radi se o obavezama koje ima Pobjeda prema državi, zaposlenima, dobavljačima, a tu su i kreditna zaduženja. To je ukupno oko osam miliona eura", rekao je Vujović  Dnevnim novinama.

Kako objašnjava Vujović, Pobjeda je šest miliona kreditno zadužena, preko 1,2 miliona su obaveze prema državi, 360 hiljada eura iznose obaveze prema radnicima, dok je oko 650 hiljada eura duga prema dobavljačima.

Takođe, postoji mnogo otvorenih pitanja koja treba riješiti u postupku privatizacije, a za koje je, kako je rekao, teško očekivati da će ih investitor preuzeti na sebe.

"Treba sve analizirati i vidjeti da li investitor nudi nešto prihvatljivo, je li zainteresovan da sačuva štampariju i Pobjedu kao dnevni list sa dugom tradicijom, i koliko bi radnika zaposlio. U tom slučaju bi bilo dobro sprovesti privatizaciju, odnosno izabrati investitora", smatra Vujović.

On ističe da je na osnovu svega toga najrealnije sprovesti reprogramirani stečaj, odnosno program reorganizacije kroz koji će se riješiti dio problema.

"Pitanje je da li u takvim uslovima postoji interesovanje investitora i da li je to moguće uz obaveze koje Pobjeda ima kroz tekuće poslovanje", kazao je Vujović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније