Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 08. 2014. 17:55 >> 17:54

SJUTRA SJEDNICE SKUPŠTINE

Kotor: Prihodi veći od planiranih

Budžet Opštine Kotor za prvih šest mjeseci 2014. ostvaren je u iznosu od preko 5,5 miliona eura, odnosno 61 odsto od planiranog, saopšteno je iz Sekretarijata za lokalne prihode, budžet i finansije u susret 18. sjednici Skupštine opštine Kotor koja je zakazana za sjutra.

 

Prema Informaciji o ostvarenju budžeta za period 1. januar - 30. jun 2014, koja će biti razmatrana u okviru skupštinskog zasijedanja, planirani prihod za prvih šest mjeseci ove godine iznosi 9.124.384 eura.

Opštinski budžet za 2014. planiran je na iznos od 18,4 miliona eura. Kako se navodi u informaciji, Opština Kotor je do 30. juna izmirila sve obaveze po pristiglim zahtjevima za budžetsku potrošnju i isplatu prema dobavljačima, korisnicima budžeta za neto zarade i doprinose, ostale transfere i dospjele kreditne obaveze.

U skladu sa činjenicom da veći dio sopstvenih prihoda dospijeva za naplatu u drugoj polovini godine, naročito kod naplate poreza na nepokretnosti i lokalnih komunalnih i turističkih taksi, za očekivati je i bolje punjenje budžeta. Detaljnim urbanističkim planom Platamuni –Trsteno, koji će na skupštinskom zasijedanju takođe biti ponuđen odbornicima na usvajanje, planirana je i izgradnja turističkog naselja sa zonom vila i hotela. Lokacija hotela je na obronku brda iznad Platamuna.

U okviru dnevnog reda od 12 tačaka, Skupština će odlučivati i o usvajanju Opštinskog plana za zaštitu i spašavanje od poplava. 

(Radio Kotor)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније