Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 09. 2014. 15:18 >> 21:11

VUJANOVIĆ PORUČIO

Sačuvana aluminijumska industrija

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović smatra da je ozbiljna kriza u kojoj se nalazio Kombinat alumijuma prevaziđena i da je aluminijumska industrija u državi sačuvana.

„Veoma sam zadovoljan očuvanjem aluminijumske industrije, a i država ima puno razloga za zadovoljstvo, jer je ta grana bila u ozbiljnoj krizi“, rekao je Vujanović, odgovarajući na novinarska pitanja u Nikšiću, gdje je prisustvovao svećanoj sjednici Skupštine opštine povodom 18.septembra - Dana Nikšića.

Vujanović je ocijenio da je postojao rizik da Crna Gora izgubi KAP i da se uruši infrastruktura svih kompanija i preduzetnika vezanih za tu fabriku.

„KAP više nije na bilo kojoj subvenciji države, a ispunjeno je i očekivanje EU da država neće pomagati kompanije. Zadržan je respektabilan broj radnika, a perspektiva novih zapošljavanja je realna“, kazao je, dodajući kako je uvjeren da, kroz resurse aluminijumske industrije, KAP ima sjajnu razvojnu šansu za koju crnogorski predsjedniki očekuje da će biti maksimalno iskorišćena.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније