Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

22. 12. 2014. 22:57 >> 22:53

TIVAT

I mali akcionari za prodaju 'Mimoze'

Na sjednici Skupštine akcionara HTP „Mimoza", koja je održana danas, odlučeno je da se proda istoimeni hotel. Za tu odluku je, osim većinskih vlasnika, glasalo više od pola predstavnika manjinskih akcionara koji su prisustvovali Skupštini.

Obzirom da to završi od tržišta, u ovom trenutku se ne može precizirati kada će se odluka sprovesti u djelo, kazao je izvršni direktor hotelskog preduzeća Marko Petričević, navodeći da se prodaja može desiti za mjesec, dva, ili možda pet. On je kazao da se za prodaju hotela izjasnilo preko 99 odsto vlasnika akcija.

Menadžment preduzeća je prije petnaestak dana potvrdio da većinski vlasnici, biznismeni Veselin Barović i Đorđije Nicović, vode pregovore o prodaji najstarijeg tivatskog hotela, ali da se ta namjera mora ozvaničiti i na Skupštini akcionara, što je i urađeno.

Vlasnici 83 odsto akcija, Nicović i Barović, za prodaju su se odlučili kako bi pokrili kreditna zaduženja za dogradnju i rekonstrukciju hotela „Pine", koji je otvoren u julu ove godine, kao i da bi krenuli u rekonstrukciju kompleksa „Kamelija" u Donjoj Lastvi.

Hotel „Mimoza", trenutno sa dvije zvjezdice, izgrađen je 1958. godine, a nalazi se na dvadesetak metara od mora. Cijena hotela nije definitivno utvrđena, međutim u menadžmentu očekuju da bi se za objekat u centru grada, na obali mora, moglo dobiti između 5 i 8 miliona eura.

„Mimoza" raspolaže sa 144 ležaja u 72 sobe sa kupatilima, centralnim grijanjem, klimom, televizorom, telefonom i balkonom. Ima aperitiv i snek bar, salon zabavnih igara sa bilijar salom, salom za sastanke i terasom u parku, a restoran je kapaciteta od 200 mjesta.

 

Radio Tivat

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније