Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

01. 07. 2015. 13:56 >> 13:48
1

SNP VLADI

Saopštite gdje je novac od zaduživanja

Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je Vladu da saopšti u koje svrhe je upotrebljen novac od zaduživanja, s obzirom na to da javni dug iznosi 1,94 milijarde eura.

Iz SNP-a su saopštili da državni dug, prema posljednjim podacima, iznosi 1,94 milijardi eura i da u taj iznos nije uračunat kredit od 809 miliona eura uzet kod kineske Eksim banke, čija otplata počinje tek 2021. 

„Značajnije od visine javnog duga je pitanje za šta su upotrebljena sredstva uzeta iz kredita i koliko je direktnih i indirektih efekata ostvareno u crnogorskoj ekonomiji tim zaduživanjima“, navodi se u saopštenju.

U SNP-u smatraju da bi Vlada trebalo da saopšti i koliko je novih radnih mjesta otvoreno, odnosno koliko je povećana zaposlenost.

„Koliki je stepen nezaposlenih među mlađima od 30 godina, koliko je i da li je realno povećan životni standard građana, odnosno da li im je zdravstvo dostupnije, školski sistem usaglašen sa realnim potrebama, a socijalna davanja na nivou obezbjeđenja života dostojnog čovjeka“, navodi se u saopštenju SNP-a.

Predstavnici SNP-a su dodali da podatak da je javni dug Crne Gore od 21. maja 2006. u konstantnom porastu, najviše zbog potrebe finansiranja deficita, pokazuje svu pogrešnost ekonomske politike aktuelne vlasti.

Oni smatraju da se jednom zauvijek mora prekinuti sa štetnom ekonomskom politikom aktuelne parlamentarne većine, koja je suprotna interesima građana Crne Gore.

„I zato ne moraju da odgovaraju na postavljena pitanja, jer su saopšteni zvanični podaci najbolji pokazatelj stepena ozbiljnosti i odgovornosti Vlade“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније