Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Objavila R.B.

13. 04. 2017. 23:02 >> 22:35

STIJEPOVIĆ - ĐUROVIĆ

Glavni grad uspostavio saradnju sa CPU

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i predsjednica Crnogorske panevrospke unije Gordana Đurović, postpisali su danas Memorandum o saradnji.

Izražavajući zadovoljstvo što je Glavni grad potpisnik Memoranduma o saradnji sa CPU, Stijepović je ocijenio da taj dokument predstavlja temelj za uspostavljanje saradnje u dijelu zajedničkog učešća na projektima u okviru EU fondova, kao i organizovanja zajedničkih konferencija, radionica, tribina i sličnih manifestacija od značaja za Glavni grad i građane Podgorice.

Stijepović je, pozdravljajući vrijednosti koje podržava crnogorski ogranak ove važne međunarodne organizacije – intenzivan rad na valorizaciji crnogorskih kulturnih vrijednosti, zalaganje za sveukupni razvoj i prosperitet Crne Gore, kao i očuvanje međunacionalnog i međukonfesionalnog sklada, istakao da su to iste vrijednosti za koje se zalaže i uprava Glavnog grada, i konstatovao da je prijedlog o formalizovanju sradnje kroz potpisivanje Memoranduma spremno dočekan i prihvaćen od strane gradske uprave.

On je, ističući da je cilj Panevrospke unije upravo da kroz svoje djelovanje pomogne Crnoj Gori na putu evroatlantskih integracija, ali i da, putem svojih međunarodnih kontakata, zastupa interese naše države, ocijenio da će ova saradnja biti od velike koristi za Glavni grad, posebno kada je u pitanju promovisanje njegovih potencijala iz oblasti turizma, kulture, privrede, ekologije, održivog razvoja i zaštite životne sredine.

Đurović je podsjetila da je Panevropska unija najstariji međunarodni pokret koji afirmiše povezivanje evropskih država u čijem je okviru izvorno i nastala ideja ujedinjene Evrope.

Imajući u vidu strateške ciljeve Crne Gore i ulogu Podgorice kao njenog glavnog grada, Đurović je ocijenila da Crnogorska panevropska unija mora imati snažnu podršku i partnerstvo kako državnih, tako i lokalnih institucija.

U tom cilju, potpisivanjem Memoranduma o sradnji, Glavni grad i ova organizacija obavezali su se da će zajednički, predano i odgovorno raditi na promociji temeljnih evropskih vrijednosti, njegovanju principa zajedništva i prijateljstva evropskih država.

Obje starne su se saglasile da je za uspješan proces evropskih integracija važno da sve sfere društva daju konkretan doprinos. Stoga je za Podgoricu i Crnu Goru, izuzetno važna saradnja sa renomiranom organizacijom čiji je član Crnogorska panevrospka unija i u tom pravcu, s obije strane, treba preduzeti konkretne korake kako bi ona bila što sadržajnija i intenzivnija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније