Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Mina bussines [ I. P. ]

22. 06. 2022. 15:31 >> 15:28

GLAVNI GRAD

Raspisan konkurs za podršku start up ICT biznisu

Sekretarijat za podršku biznis zajednici Glavnog grada objavio je konkurs za podršku start up ICT biznisu, na koji mogu aplicirati sva preduzeća i pojedinci i prijaviti se za Alpha ili Beta program.

Za program Alpha mogu se prijaviti građani ili preduzeća koja su osnovana u posljednjih pet godina sa prebivalištem odnosno sjedištem na teritoriji Glavnog grada koji svoje biznis ideje žele da započnu ili razviju u Glavnom gradu.

Za program Beta podršku može ostvariti najviše tri učesnika, odnosno pojedinca ili preduzeća, koji su među dobitnicima prethodnog konkursa za podršku start up biznisa u prošloj godini.

“Odlukom o budžetu Glavnog grada Podgorice za ovu godinu za ove svrhe planirana su sredstva u iznosu od 40 hiljada EUR, za podršku inovativnim proizvodima i uslugama koji su najmanje na trećem nivou skale tehnološke spremnosti u oblastima", rekli su iz PG Biroa.

Radi se o oblastima fintech, IoT (Internet of things), game development, healthtech, pametne tehnologije (gradovi, zgrade), digitalna transformacija (ERP sistemi, e-poslovanje, finansijske tehnologije), zeleni ICT (smanjenje emisija, ušteda energije), kao i mašinsko učenje i vještačka inteligencija.

Sredstva po ovom konkursu koriste se za učešće na Web Summitu 2022 čije teme su fokusirane na IT i internet tehnologiju i druge vrste novih tehnologija.

“U okviru Web Summit-a djeluje program Alpha za prezentovanje ideja, master kurseve za pokretanje biznisa, časove s internacionalnim mentorima i drugo, kao i program Beta, koji se odnose na građane i preduzeća koja su ostvarila podršku na prethodnom konkursu), uz ispunjenje uslova, propisanih ovim konkursom”, navodi se u saopštenju.

Inovativni proizvod i usluga mora zadovoljiti standarde kvaliteta koje propisuje Web Summit. Po ovom konkursu jednom licu mogu se odobriti sredstva u iznosu do četiri hiljade EUR. Rok za podnošenje prijava je 30 dana od objavljivanja ovog konkursa na internet stranici Glavnog grada.

Zahvaljujući ovoj inicijativi i podršci Glavnog grada sedam najboljih biznis ideja prošle godine je predstavljeno na jednoj od najvećih tehnoloških konferencija na svijetu – Web Summit-u u Lisabonu.

"Očekujemo da će kroz ovogodišnji konkurs biti nominovane sjajne ideje i projekti iz ove oblasti", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније