Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Mарија Радуловић, ТВЦГ

22. 11. 2023. 07:33 >> 07:33
3

GUŽVE TOKOM VIKENDA

Maraton organizovati van grada, da se uključi i struka

Nakon što su vikend u Glavnom gradu obilježile gužve i revolt građana jer su zbog maratona brojne saobraćajnice bile zatovrene, TVCG je provjeravala šta nadležni treba da urade da se takav scenario više ne ponavlja. Sagovornici predlažu da se maraton ubuduće organizuje van grada, ali i da se u cio proces uključi struka.

Dok su maratonci trčali glavnim saobraćajnicama Podgorice, automobili su se kretali stazama za trčanje. Podgorički maraton paralisao je funkcionisanje građana Glavnog grada koji su u kolonama, satima čekali da dođu do odredišta.

Maratoni i sportski događaji morali bi pratiti i potrebe građana. Saobraćajni kolaps koji je juče nastao ukazuje da se ovakve manifestacije moraju bolje osmisliti.

"Nijeste mogli da dođete ni do autobuske ni željezničke stanice, a da je bila prijeka potreba ni do Hitne. Zapravo Hitna bi trebalo da se vozi sat i po do lokacije Urgentnog, dakle možemo da shvatimo epilog. Možemo da kažemo da se mora bolje osmisliti organizacija ovakvih manifestacija. Kad se kaže da se u nekom megapolisu organizuje maraton i da tamo je blokiran saobraćaj moramo da imamo na umu da u nekom Njujorku imate metro i da ćete vi u svakom momentu doći do autobuske i aerodroma dok se u Podgorici to ne može desiti", kazao je Predrag Tomović iz NVO "Oči Podgorice".

Pošto metro nemamo, moramo se bolje organizovati i izvući lekciju za naredni maraton.

"Treba imati konsultaciju sa stručnjacima da se istovremeno odvija saobraćaj i održi maraton. Sve se to može regulisati analizama i doći do rješenja koje bi omogućilo kretanje ulicama i maraton bi se odvijao nesmetano bez opasnosti", kazao je saobraćajni vjestak Goran Čarapić.

Od maratona ne treba bježati ali neke od ideja su da se izmjesti iz gradske zone.

"Imamo predloge članova da se organizacija izmjesti u dio Plantaža gdje postoje saobraćajnice unutrašnje, koridor Kuće Rakica ili slično kako bi grad mogao da funkcionise a imali bi dobru sportsku organizaciju", Predrag Tomović NVO "Oči Podgorice".

O saobraćajnom kolapsu koji je nastupio nijesmo dobili komentar od Glavnog grada ipak sa zvanične stranice poručuju da je ovaj spekakl oduševio sve. Za naredni, možda bi trebalo da oslušnu i građane.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније