Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.J.

29. 03. 2024. 20:46 >> 20:46

milanković

"Akcioni plan za mlade u Glavnom gradu značajno bolji od prethodnog"

Danas usvojeni Lokalni akcioni plan za mlade za 2024. godinu na sjednici Skupštine Glavnog grada, značajno je unaprijeđen u odnosu na prethodni, kazala je predsjednica Mladih Evrope Jelena Milanković.

"Iznos od gotovo milion eura budžetskih sredstava kojima raspolažu svi organi i službe, koji su uključeni u sprovođene aktivnosti, ohrabruje da će se ovom planu pristupiti kvalitetno sa konkretnim benefitima za mlade. Pregledom planiranih aktivnosti uočen je značajan korak unaprijed, što je posebno vidljivo u predviđenom budžetu Kancelarije za mlade, koji je za 150% veći u odnosu na prethodno usvojeni Akcioni plan (za 2021.). Aktivnija participacija mladih biće omogućena kroz povećanje učešća KZM u predmetnim aktivnostima za 60 odsto", navela je ona. 

Prema njenim riječima, istraživanja govore da su teme koje najviše opterećuju mlade, njih preko 40.000 u Podogrici, zapošljavanje i unapređenje ekonomskog standarda. Uzevši ovaj podatak u obzir, Milanković smatra ključnim to što ovaj strateški dokument predviđa 329,000 eura za aktivnosti u oblasti zapošljavanja i preduzetništva.

"Pohvalna je inciijativa ka jačanju saradnje sa Delegacijom EU i Evropskom kućom, promocija Erasmus+ programa, izgradnja dijaloga sa NVO sektorom, te planirani napori na međusektorskoj saradnji sa ministarstvima i organima Glavnog grada. Sveukupno, usvajanje ovog plana još jedan je od krupnih koraka ka unapređivanju aktivnosti gradske uprave i kvaliteta života u našem gradu, tokom prethodnih godinu dana. S tim u vezi, Mladi Evrope su stava da je važno održati konstruktivnu podršku radu gradonačelnice Injac i svih službi i organa Glavnog grada, kako bi nastavili implementaciju planiranih aktivnosti", zaključila je ona. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније