Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 09. 2015. 14:01 >> 13:51
4

ZAHTJEV OPOZICIJE

HN: Skupština 8. septembra o Institutu

Na zahtjev 15 opozicionih odbornika u lokalnom parlamentu u Herceg Novom predsjednik Skupštine, Andrija Radman sazvao je petu vanrednu sjednicu o najavljenoj prodaji Instituta Igalo za utorak, 8. septembar.

Time je u drugom pokušaju prihvaćen upotpunjeni zahtjev opozicije, usklađen sa Statutom i Poslovnikom Skupštine da se razmatra novonastala situacija vezano za privatizaciju Instituta i usklađenost sa prethodnim zaključcima Skupštine, prenosi Radio Jadran.

U obrazloženju zahtjeva se navodi da su zaključci novske Skupštine u suprotnosti sa Vladinim i Savjetom za privatizaciju, koji su odobrili prodaju većinskog paketa akcija Instituta grupacija IWG.

Novska Skupština je na vanrednoj sjednici 29. maja bila jednoglasna da IWG nije respektabilan ponuđač, zato je predložila Vladi da obustavi dalji postupak privatizacije, poništi tender i nađe druge načine da unaprijedi uslove rada Instituta.

Takođe je predloženo, da se u skladu sa Zakonom o turizmu, Igalo proglasi banjskim liječilištem i to definiše planskim dokumentima. Na kraju, Skupština je predložila i da se prolongiraju obaveze Instituta Igalo po osnovu poreza i doprinosa na napokretnosti, na dvije godine, bez obračuna kamate.

U međuvremenu Tenderska komisija je usaglasila osnovne elemente Ugovora sa IWG o prodaji 56,4 odsto akcija za 10 miliona eura, uz obavezu ponuđača da u roku od pet godina od preuzimanja kompanije minimalno uloži 50 miliona eura, odnosno da podigne nivo objekata na 4, a vile Galeb na 5 zvjezdica.

Britansko američka grupacija se obavezuje i da sprovede program zapošljavanja i sprovede postojeći koelektivni ugovor. Na predlog Savjeta Vlada je prihvatila izvještaj Tenderske komsije i predlog Ugovora o kupoprodaji akcija.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније