Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 10. 2015. 19:06 >> 22:04
63

PROTEST DF-A

Gađali policiju bakljama, kamenjem...

I večeras su, na protestu Demokratskog fronta u Podgorici, zabilježeni napadi demonstranata na policiju koju su ih gađali bakljama, kamenjem i flašama. Policija je upotrijebila suzavac, a reporteri Portala RTCG javljaju da ima povrijeđenih.

Na Trgu republike u Podgorici, večeras u 19 sati, počeo je protest u organizaciji Demokratskog fronta. Iako čelnici DF-a nijesu dobili odobrenje za taj skup, na Trgu nema policijskih snaga, javljaju reporteri Portala RTCG.

Demonstranti su organizovali šetnju do zgrade MUP-a, ispred koje je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić rekao da premijer Milo Đukanović ima rok do subote da podnese ostavku, kako bi se formirala prelazna vlada. Demonstranti su gađali policiju bakljama, kamenjem i flašama.

Mandić je pozvao okupljene da prošetaju Bulevarom do zgrade MUP-a, kako bi mirno izrazili nezadovoljstvo zbog jučerašnje reakcije policije.

Oni su zatim prošetali Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog do zgrade MUP-a, a prolazeći pored Skupštine Crne Gore dobacivali su policijskim službenicima, nazivajući ih ustašama. 

Večerašnji protest je uslijedio nakon što je policija juče prekinula proteste DF-a koji su trajali 21 dan.

Пратите нас на

Коментари63

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније