Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 04. 2013. 09:52 >> 09:52

ISTINOMJER

Mandić i Lazović nedosljedni

Lider Nove srpske demokratije nije ispunio obećanje da će tražiti skraćenje himne,dok je potpredsjednik Vlade Vujica Lazović bio nedosljedan kada je kazao da se protivi povećanju PDV-a, pokazala je analiza “Istinomjera”.

Mandić je 7. novembar 2012. kazao da su stavovi NOVE o promjeni himne dobro poznati.

„Zna se da ćemo uskoro krenuti u proceduru izmjene himne, tražićemo njeno skraćenje za dvije strofe, one koje je napisao fašista i ratni zločinac Sekula Drljević, i to je naš politički stav”, kazao je Mandić.

Međutim ni pola godine kasnije u Skupštini nije pokrenuta procedura za izmjenu himne potvrđeno je „Istinomjeru“ u Odjeljenje za odnose s javnošću Skupštine Crne Gore.

„Pošto je od obaćanje koje je dao gospodin Mandić prošlo skoro pola godine, a on je upotrijebio prilošku odredbu za vrijeme koja je upućivala na kratak vremenski period, ocjenjujemo da obećanje nije ispunjeno“, navodi se u analizi „Istinomjera“.
Ozbiljno se predomislio

Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović je 17. aprila na televiziji Vijesti,, istakao da će Crna Gora da bi očuvali finansijsku stabilnost morati da uzme kredit od Svjetske banke od 50 miliona eura uz pet godina grejs perioda na 20 godina i da je uslov za taj kredit povećanje PDV.

“Ja sam u startu bio protiv tog predloga i tražili smo od predstavnika SB da nam naprave detaljnu analizu šta bi to značilo za naš makroekonomski i makrofiskalni sistem, odnosno, da li bi to povećanje uticalo na povećanje cijena, odnosno, rast inflacije. Njihova analiza govori da to nije bio slučaj u drugim zemljama, da je rast cijena bio kratkoročan, te da bi se kretao od 0,57 do 0,85 odsto, uz zadržavanje niže stope od sedam odsto PDV-a za osnovne namirnice”, rekao je Lazović.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Vujica Lazović je, govoreći krajem 2012. o mogućnosti povećanja PDV-a, bio prilično izričit u svome nepristajanju na takvu mjeru, navodi "Istinomjer".

“Generalno nijesam za tu mjeru i ozbiljno ću razmisliti da li da budem u izvršnoj vlasti koja se odluči na takav potez, jer bi u konačnom glavni teret pao na sve potrošače građane Crne Gore”, naveo je Lazović.

„Lazović u u svojoj posljednjoj izjavi nije ponovio ono što je kazao tri i po mjeseca ranije, već je ispoljio znatnu dozu fleksibilnosti i razumijevanja za predlog da stopa PDV bude povećanja. Imajući u vidu da se stav Lazovića o mogućnosti povećanja stope PDV u međuvremenu prilično izmijenio, “Istinomjer” njegovu posljednju izjavu s tim u vezi ocjenjuje nedosljednom“, navodi se u analizi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније