Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 05. 2013. 19:02 >> 20:10

MARKOVIĆ MIRAN

Milo, Roćen i Duško ne strepe od Keljmendija

Ministar pravde i potpredsjednik Vlade Duško Marković rekao je da on, premijer Milo Đukanović i njegov savjetnik Milan Roćen nijesu među onima koje bi Naser Keljmendi mogao da pomene u slučaju suđenja.

 

 

Marković je, u emisiji “Živa istina”, rekao da ne zna da li u Crnoj Gori ima važnih ličnosti koje bi trebalo da strepe od eventualnog svjedočenja Keljmendija, koji je nedavno uhapšen na Kosovu. 

On je rekao da garantuje za sebe, premijera Đukanovića i Roćena da nijesu među onima koje bi Keljmendi mogao pomenuti “ako otvori usta”.

„Znam za ovu trojicu, posebno za sebe znam da nikakve veze sa Keljmendijem nemamo. Sada ću govoriti samo o sebi, nikada ga u životu nisam vidio, osim direktno u jednoj novini koja je pravila intervju sa njim na dvije stranice i njega sam spoznao čitajući taj intervju da je bio cilj da se neko baš od ovih ljudi prozove tog čovjeka. Nikada ga nisam vidio, niti sam se čuo sa njim i potpuno sam miran", kazao je Marković, tvrdeći da Crna Gora nije bila sigurna kuća za Keljmendija.

On je rekao da ima utisak da mnogi žale što Crna Gora nije bila uvučena u tu priču kao u afere Šarić i Kalić.

"Ko to kaže da je Crna Gora bila sigurna kuća. Stičem utisak, mnogi u Crnoj Gori, govorim o kritičarima iz opozicije, medija i civilnog sektora, žale što Keljmendi nije uhapšen povodom veza sa Crnom Gorom, nego povodom njegovog kriminala koji je radio iz Bosne uoperaciji ’Lutka’, koji je vodila policija Bosne u saradnji sa policijama iz regiona pa i sa crnogorskom policijom", kazao je Marković, navodeći da afera Listing nije zataškana.

On je rekao da Tužilaštvo još radi na tom slučaju, zbog čega nije mogao detaljnije da priča.

„Znam da sam na neka poslanička pitanja tim povodom tražio odgovor od Tužilaštva, i obavijestilo me je da su slali određeni materijal na vještaćenje u Forenzičko vještanje i Visbaden, da to nije dalo rezultate i da se ta oprema nalazi u našem Forenzičkom centru i pokušava se doći do nekih dokaza. Nije zataškan slučaj", kazao je Marković, ističući da je za Brisel „Snimak“ veoma važan.

Govoreći o ustavnim promjenama Marković je rekao da će DPS glasati za dvotrećinsku većinu, ali uz uslov da se ugradi i deblokirajući mehanizam kakav bi bila tropetinska većina.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније