Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 05. 2013. 14:09 >> 14:10

VRIJEME ZA RJEŠAVANJE

SNP: Problemi se ne smiju gurati po tepih

Socijalistička narodna partija ocjenjuje da se problemi na političkoj sceni Crne Gore ne smiju gurati pod tepih, već se društvo na transparentan i konkretan način mora suočiti sa njima.

Komentarišući izjavu evropskog komesara za proširenje Štefana Filea koji je kazao da se na političkoj sceni Crne Gore gomilaju izazovi i da je vrijeme da se počnu rješavati, iz SNP-a su saopštili da bi svi dobronamjerni akteri jednostavno mogli naći model za rješavanje tih problema.

„SNP pozdravlja ocjenu Filea, da parlament Crne Gore igra centralnu ulogu u procesu integracija i vraćanja povjerenja građana u institucije države”, navodi se u saopštenju SNP-a.

U toj partiji smatraju da očigledno nema političke volje vladajućih struktura da se zakoni adekvatno primjenjuju, niti su određene institucije i njihovi čelnici radili svoj posao.

„Zato, konačno je vrijeme da se te institucije „oslobode”, prvenstveno vrhovni državni tužilac, jer je najgore vući poteze koji idu u prilog vladajućoj koaliciji”, kaže se u saopštenju.

Iz SNP-a su dodali posao na izgradnji nezavisnog i pouzdanog pravosuđa, i krajnji cilj bezbjednost i sigurnost građana, iziskuje oslobađanje institucija sistema i njihovu suštinsku reformu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније