Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 05. 2016. 18:50 >> 18:32

ŠARKIĆ - KRISTENSEN

Ključno jačanje institucija

Za izgradnju integriteta u borbi protiv korupcije ključno jačanje institucija, u čemu je od posebnog značaja konstantno obrazovanje kadra, kao i jačanje podrške javnog mnjenja, istaknuto je na današnjem sastanku državnog sekretara Bojana Šarkića i direktora Centra za integritet u odbrambenom sektoru (CIDS) norveškog Ministarstva odbrane, Pera Kristensena (Per Christensen).

Kristensen je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, istakao da se u dugoj i konstruktivnoj saradnji između dvije zemlje na planu odbrane, a posebno na planu razvitka i implementacije mjera integriteta, Crna Gora pokazala kao izuzetno pouzdan partner, koji se svojom zrelošću u pristupu problemima ističe među svim ostalim državama sa kojima Norveška sarađuje.

Šarkić je kazao da Ministarstvo odbrane daje izuzetan značaj izgradnji integriteta, uz svijest o tome da je riječ o trajnom i kontinuiranom procesu, koji zahtijeva dodatnu pažnju i monitoring.

Iz Ministarstva su kazali da je posjeta direktora CIDS-a MOD-u realizovana je u okviru projekta Vlade Kraljevine Norveške „Jačanje okvira integriteta u javnoj upravi sa naglaskom na oblast bezbjednosti i odbrane“, koji je planiran za period od 2014. do 2017, a koji je namijenjen uspostavljanju adekvatnih institucionalnih mjera u borbi protiv korupcije.

U okviru projekta analizira se šest oblasti u sistemu odbrane.

Kristensen prisustvuje i današnjoj konferenciji na temu usklađivanja propisa u oblasti nabavki sa direktivom EU 2009/81/eu u sektoru odbrane i srodnim sektorima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније