Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V. [ Mina ]

30. 10. 2016. 13:35 >> 13:14
19

PREDSJEDNIŠTVO DF-A

"Demokratske snage da odgovore DPS-u"

Predsjedništvo Demokratskog fronta (DF) ukazalo je danas na neophodnost ujedinjenja svih istinskih demokratskih snaga u Crnoj Gori i pripreme jedinstvenog, snažnog, beskompromisnog odgovora na, kako se navodi, sumanute planove Demokratske partije socijalista (DPS).

 

Predsjedništvo DF je analiziralo, kako su naveli, skandalozna dešavanja na sjedinici Državne izborne komisije (DIK).

"U panici od suočavanja sa činjenicom da je većinska volja političkih partija, podnosilaca lista na izborima 16 oktobra takva da DPS sa svojim tradicionalnim satelitima i strankoidima koje je osnovao ANB, nema većinu, DPS je pribjegao dobro poznatim metodama - ucjeni i korupciji", navodi se u saopštenju.

Iz DF-a tvrde da je  većinu DPS-u, na sjednici DIK na kojoj je trebalo da se odlučuje o proglašenju konačnih rezultata, dala Bafta Mavrić iz Ulcinja, protiv koje je ulcinjska policija podigla krivičnu prijavu zbog korupcije i zloupotreba u ulcinjskom katastru.

"I takozvani predstavnik NVO sektora Vlado Dedović iz CEMI-ja, koji je dao ostavku, ali je juče pojasnio da je ostavku dao od 31. oktobra", navodi se u saopštenju.

Sada je, smatraju u DF-u, postalo jasno da ANB od svojih saradnika osniva lažne stranke koje učestvuju na izborima da oštete opoziciju.

"I da je CEMI režimska NVO sa specijalnim zadacima iz ANB-a- da pomaže lopovskom režimu u pokradenim izbornim procesima. Ovako skandalozno kriminalno ponašanje DPS-a moralo bi biti predmet interesovanja tužioca (Milivoja) Katnića", navodi se u saopštenju Predsjedništva DF.

Ocjenjuje se da je ovim školskim primjerom političke korupcije i zloupotrebe ANB, policije, tužilaštva, sudstva, NVO sektora, DPS svima pokazao kakvu “demokratiju” planira da gradi u Crnoj Gori.

"Pokradeni izbori, kupovina birača, zloupotreba dijaspore, državnih i kontrolisanih tajkunskih medija, finansiranje od organizovanog kriminala, planiranje i izvodjenje lažnog državnog udara na dan izbora, osnivanje policijskih stranaka, kontrola NVO sektora - to je model “kontrolisane demokratije” ili otvorene diktature koju DPS planira da uvede u Crnu Goru", kaže se u saopštenju.

Predsjedništvo DF navodi da se u Crnoj Gori vodi bitka za slobodu, mir, stabilnost, socijalnu pravdu i normalan život građana, koji nije moguć bez hitnog uspostavljanja funkcionalne demokratije, koja nije moguća bez organizovanja prvih fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori.

"Izazovi koji su pred nama su toliko veliki i važni da sve međusobne političke razlike, lične netrpeljivosti, partijske interese moramo ostaviti po strani i posvetiti se ostvarenju zajedničkog cilja- oslobođenju Crne Gore iz smrtonosnog zagrljaja kriminalne i korupcionaške hobotnice DPS", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније